Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 4-3-2016

Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Στη Δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ενώ πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αντίθετα στην Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Άστατο καιρό με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες τη ημέρας και βελτίωση το απόγευμα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

 

ΠΗΓΗ

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*