Απεργιακό Κάλεσμα της συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων – ανέργων και σωματείων Πρέβεζας – Προσυγκέντρωση Πέμπτη 04/02 στις 9.30 στο Φόρο

ΛΕΜΕ ΟΧΙ  ΣΕ ΜΙΣΘΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Στην τελική ευθεία της διαδικασίας ψήφισης του αντι-ασφαλιστικού νόμου έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση. Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα, δικτατορικά, χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, υπακούοντας στο δημοσιονομικό κόφτη!

Με το νόμο αυτό γενικεύεται και κλιμακώνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Επιβάλλεται ένας απίστευτος ρατσισμός απέναντι στη νέα γενιά που την «αξιολογούν» για μια σύνταξη των 170 ευρώ, ένα μισθό των 300 ευρώ και  μια δουλειά 5μηνης ανάσας (όταν τη βρίσκει) μέσα στην ασφυξία της ανεργίας  και της μετανάστευσης. Ετοιμάζουν σε όλο το λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία αποθήκες ανθρώπων.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε όσους ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα του Αυγούστου. Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η λεγόμενη «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς «οικουμενικά» κυβερνούν. Τα ίδια ψέματα έλεγαν στο λαό, με τα ίδια ακριβώς λόγια. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι εφαρμόζουμε «παράλληλο» πρόγραμμα για το μοίρασμα της φτώχειας. Και ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών». Και έχουν περάσει 7 «μαύρα» χρόνια λεηλασίας.

Δεν ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε το κλεμμένο πλούτο που παράγουμε!

Καλούμε σε γενικό απεργιακό και λαϊκό ξεσηκωμό ΑΜΕΣΑ. Δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα της “διαπραγμάτευσης” – κοροϊδία. Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου και της ΕΕ. Καλούμε σε πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας.

Για να κατοχυρωθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας απαιτείται:

* Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.λπ.) και οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων. * Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία  τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.

 

 Οργανωμένοι με τα δικά μας όργανα επιβολής της θέλησής πρέπει να απαλλαγούμε:

* Από τη μηχανή του χρέους* Από τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς»* Από τους νόμους των αγορών και των τραπεζών* Από τις απαιτήσεις των εργοδοτών* Από τη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ* Από τα τρία μνημόνια και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τα προωθεί. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30 π.μ

 ΣΤΟ ΦΟΡΟ( στην αρχή της Λεωφόρου Ειρήνης)

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

About Μιχάλης Μίχος 1375 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ, Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*