Εκλογές ΝΔ: Προβλήματα με το «καλημέρα» στο ηλεκτρονικό σύστημα

Με το «καλημέρα» ξεκίνησαν τα προβλήματα για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου της ΝΔ. Λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε την προγραμματισμένη ώρα, στις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με της πληροφορίες του Mega τα προβλήματα ξεκίνησαν από το Σάββατο και οι δοκιμές στο τεχνικό κομμάτι διαδεχόταν η μια την άλλη.

Συγγνώμη στους ψηφοφόρους για τα προβλήματα στη διαδικασία της ψηφοφορίας ζήτησε μέσω Twitter ο Αντωνις Γεωργιάδης:

ad-1_4 ad-2_3

«Συνιστώ στους πολίτες να μη πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9 π.μ αναμένοντας ενημέρωση» έγραψε στο Twiiter του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

kiriakos-1

Πώς θα γίνει η διαδικασία

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος θα μπορέσουν να προσέλθουν σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες που έχουν στηθεί.

Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πολλά θα κριθούν για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία, από το αποτέλεσμα των εκλογών της καθώς και τη στάση της ως αξιωματική αντιπολίτευση στις κρίσιμες ημέρες που έρχονται για τη χώρα.

Πολύ σημαντικό επίσης, ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος τρίτος και τέταρτος και ποιος θα εκλεγεί, ενώ εάν γίνει δεύτερος γύρος (σ.σ. χρειάζεται 50%+1 για να εκλεγεί κάποιος από τον πρώτο γύρο, εκτός εάν υπάρξει συμφωνία όλων των υποψηφίων για μη διεξαγωγή του δεύτερου) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμαχίες και κυρίως οι πολιτικές συμφωνίες που θα προκύψουν.

Ήδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Όσοι λοιπόν προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το βράδυ.

www.iefimerida.gr

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8906 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*