Πρέβεζα: Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από την Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Ν. Πρέβεζας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων για τα παιδιά των προσφύγων συμμετέχει στην προσπάθεια για τη συλλογή ρούχων, υποδημάτων και κυρίως γάλατα μακράς διάρκειας.

Καλούμε κάθε ένστολο και πολίτη της Πρέβεζας να προσφέρει ότι έχει και ότι μπορεί  σε αυτά τα παιδιά που η προσφυγιά τα οδήγησε σε άγνωστες και επικίνδυνες για τη ζωή τους διαδρομές.
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας (Λ. Ιωαννίνων 200) από 15 έως και 30 Νοεμβρίου .
Τηλ. επικοινωνίας: 2682089544  —-  6949737702
posifipaidia1

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. : Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ 

Πρωτοβουλία  ανθρωπιάς  από  την  Ομοσπονδία μας

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. αντιλαμβανόμενη την τεράστια ανάγκη για βοήθεια  στους πρόσφυγες και κυρίως στα παιδιά των προσφύγων, κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της και με την υποστήριξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,  αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να συγκεντρώσει παιδικά ρούχα, υποδήματα αλλά και γάλατα μακράς διάρκειας μέσα από τις τάξεις της.

Είναι ανάγκη να αποδείξουμε, ακόμη και εμείς που βρισκόμαστε, στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των συνόρων, στη διαχείριση των προσφυγικών ροών  και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πως δεν είμαστε απέναντι από αυτά τα παιδιά αλλά βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, αυτή της ανθρωπιάς. Οι καθημερινοί πνιγμοί των παιδιών δεν μπορεί άλλο να μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε κάθε συνάδελφο αλλά και κάθε πολίτη, να προσφέρει ότι έχει και ότι μπορεί  σε αυτά τα παιδιά που η προσφυγιά τα οδήγησε σε άγνωστες και επικίνδυνες για τη ζωή τους διαδρομές. Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να επιδείξει προς τους πολίτες, πως διακατέχεται  και από ανθρωπιά αλλά και από ευαισθησία. Δεν μπορεί να ενεργεί μόνο μέσα στα αυστηρά στερεότυπα που τις επιβάλλουν οι συνθήκες.  Τα αντανακλαστικά της πρέπει να διατηρηθούν ζωντανά και να αποδεικνύει καθημερινά πως μπορεί να ανταποκρίνεται και στα κελεύσματα ανθρωπιάς.

Για τους λόγους αυτούς,  από 15  έως  30  Νοεμβρίου σε όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Επικράτειας αλλά και στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης ,  θα μπορούν  ένστολοι  αλλά και πολίτες, να προσφέρουν βοήθεια σε παιδικά ρούχα , υποδήματα και γάλατα μακράς διάρκειας για τα παιδιά των προσφύγων που τα έχουν ανάγκη.

Με την υποστήριξη της ACS Courier, μέσω των Υπηρεσιών μας, θα συγκεντρώσουμε όλη αυτή τη βοήθεια  από όλη την Ελλάδα, σε Αττική και Καβάλα. Η Ομοσπονδία μας, με την συνεισφορά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  – που στέκεται αρωγός στη μεγάλη αυτή προσπάθεια- , θα  μεταφέρει όλη τη βοήθεια σε κάθε νησί του Αιγαίου που κατακλύζεται από πρόσφυγες.

Μια αγκαλιά ….ζεστασιάς  για τα μικρά παιδιά από τους ένστολους.

 

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*