Δελτίο τύπου για "παρασκηνιακές" συμφωνίες στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ

Δελτίο τύπου για "παρασκηνιακές" συμφωνίες στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ

Με κοινό δελτίο τύπου που υπογράφουν η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σουλίου Φράγκος Θωμάς, ο Δημ. Σύμβουλος Δ.Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης και ο Δημ. Σύμβουλο Δ. Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης  κάνουν λόγο για “περίεργο” αποτέλεσμα στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη προέδρου – αντιπροέδρου και εκτελεστικής επιτροπής του ΦΟΔΣΑ. Ουσιαστικά αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Δήμου Πρέβεζας ομόφωνα είχαν δηλώσει στήριξη στην υποψηφιότητα της Δημάρχου Σουλίου για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ καθώς ανήκουν στην ίδια παράταξη με την πλειοψηφία του Δήμου Σουλίου. Ωστόσο στην εκλογική διαδικασία πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ Νάστας με 5 ψήφους και αντιπρόεδρος η κα Στέλλα Βαρτελάτου.

Για το θέμα είχε ερωτηθεί ο κ Νάστας σε εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma 95,1 δηλώνοντας ότι και ο ίδιος ακόμη ψάχνει να βρει τον πέμπτο που τον στήριξε καθώς η ψηφοφορία ήταν μυστική (Διαβάστε εδώ).

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

 

Για μία ακόμη φορά ο Δήμος Σουλίου

που στην εδαφική του περιφέρεια βρίσκεται

ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου εκτός των οργάνων

διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Νόμιμο μεν ηθικό όμως;

Την Τρίτη 30/12/2014 συνήλθε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Β΄ Διαχειριστικής Ενότητας (ΦΟΔΣΑ) στην Παραμυθιά με την προεδρία της Δημάρχου της έδρας, Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση,  όπως ο νόμος ορίζει   πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρου – αντιπροέδρου και εκτελεστικής επιτροπής.

Από τις εκλογές προέκυψαν:

Πρόεδρος: Αντώνης Νάστας (Δήμαρχος Πάργας)

Αντιπρόεδρος: Στυλιανή Βαρτελάτου (Δημ. Σύμβουλος Πρέβεζας)

Εκτελεστική Επιτροπή:

Μέλος: Αντώνης Νάστας (Δήμαρχος Πάργας)

Μέλος: Ιωσήφ Σίσκας (Αντιδήμαρχος Πάργας)

Μέλος: Λώλης Ηλίας (Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας)

Αναπληρωματικό μέλος: Δημήτριος Παππάς (Δημ. Σύμβουλος Πρέβεζας)

Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Δήμου Πρέβεζας ομόφωνα είχαν δηλώσει στήριξη στην υποψηφιότητα της Δημάρχου Σουλίου για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ κυρίως για λόγους ηθικής και δεοντολογίας (αμεσότητα, εγγύτητα στα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ) και δεύτερον εξαιτίας του γεγονότος ότι ανήκουν στην ίδια παράταξη με την πλειοψηφία του Δήμου Σουλίου κάτι που φάνηκε και από την κοινή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΠΕΔ Ηπείρου.

Απορίας άξιο λοιπόν το αποτέλεσμα των εκλογών.

_       Παρασκηνιακές συμφωνίες;

_       Συμφέροντα;

Οι ψηφοφορίες έδειξαν ξεκάθαρα τον “Εφιάλτη”

Οι λογικές αυτές προσβάλλουν το ήθος και την αξιοπρέπεια που πρέπει να χαρακτηρίζουν τα πολιτικά πρόσωπα. Καταδικάστηκαν και θα καταδικάζονται.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ.

Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση – Δήμαρχος Σουλίου

Φράγκος Θωμάς – Αντιδήμαρχος Δήμου Σουλίου

Κατσιπανέλης Δημήτριος  – Δημ. Σύμβουλος Δ.Πρέβεζας

Ροπόκης Ευάγγελος – Δημ. Σύμβουλος Δ. Πρέβεζας

 

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*