Νίκος Ξυδάκης στον Prisma 95,1: “Η κυβέρνηση ψάχνει το τυράκι για να περάσει τα νέα επώδυνα μέτρα”


Νίκος Ξυδάκης στον Prisma 95,1: "Η κυβέρνηση ψάχνει το τυράκι για να περάσει τα νέα επώδυνα μέτρα"

 Με το ρευστό πολιτικό σκηνικό και την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής της Καθημερινής Νίκος Ξυδάκης μίλησε στον Prisma 95,1 για τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα.

Ο κύριος Ξυδάκης υπογράμμισε ότι το κλίμα αισιοδοξίας και εξόδου από το Μνημόνιο το οποίο εντέχνως καλλιεργούσε η κυβέρνηση έχει ανατραπεί, τα σημάδια ωστόσο τα είχαμε δει στην προ διμήνου συνάντηση στο Παρίσι, όπου εκεί υπήρχε μια ανένδοτη στάση της Τρόικα.

Σύμφωνα με τον κύριο Ξυδάκη η κυβέρνηση θα δεχτεί μια τρίμηνη ή εξάμηνη παράταση του Μνημονίου και για να εκταμιευτεί μάλιστα η τελευταία δόση η Τρόικα απαιτεί να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει απαιτήσει.

Η κυβέρνηση είναι σε αναδίπλωση και έχει δεχτεί όλα τα μέτρα, με παράταση του Μνημονίου και με επιβολή όλων των σκληρών μέτρων που κάποια από αυτά ωστόσο η κυβέρνηση τα έχει υπογράψει.
Σύμφωνα με τον κύριο Ξυδάκη η κυβέρνηση ψάχνει ένα τυράκι για να περάσει αυτά τα επώδυνα μέτρα και να μην φανεί η πολιτική της φθορά, προσπαθώντας να τα ζευγαρώσει με την Προεδρική Εκλογή, καθώς όλα δείχνουν ότι αυτή θα επισπευτεί, με τα μέτρα μη αποκλείοντας να ψηφιστούν σε δυο δόσεις πρώτα τα μαλακά και μετά τα σκληρά.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα της Κυβέρνησης Τσίπρα, ανέφερε ότι η Τρόικα βλέπει συμπαγώς την χώρα και εκ προοιμίου να θέλει να κάψει τα φτερά μιας νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτό αφορά όλη την Ελλάδα, καθώς αν στόχος τους είναι να προκαλέσουν ασφυξία στην χώρα θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνομιλήσουν με τον Ελληνικό λαό για να ξέρει αν πάμε σε ασφυξία ή ρήξη.
Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια κάνουμε όλα όσα μας λένε οι δανειστές και δεν έχουμε δει όχι μόνο μια ορατή βελτίωση, αλλά και τον τρόπο που θα βγούμε από την κρίση, ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε κάτι λιγότερο κακό από ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή.

 

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*