Βιοτουρισμός σε Πρέβεζα και Άρτα μέσω του LEADER.

Βιοτουρισμός σε Πρέβεζα και Άρτα μέσω του LEADER.

Την προβολή και αξιοποίηση των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος και της τοπικής ταυτότητας μέσω του βιοτουρισμού και την αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού για τουριστική προβολή περιλαμβάνουν οι προοπτικές ανάπτυξης του βιοτουρισμού στην περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής (Β.Ι.Ο.).

Η Οργάνωση παρουσίασε τις προοπτικές της περιοχής σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις Προβολής και Προώθησης των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων Περιοχών Παρέμβασης των Νομών Άρτας και Πρέβεζας» που εντάσσεται στο τοπικό πρόγραμμα LEADER με σκοπό τη διάδοση του έργου σε εθνικά και διεθνή δίκτυα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Άννας Στεργίου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία οι εμπειρογνώμονες τονίζουν πως όλη η περιοχή της Ηπείρου διαθέτει δύο εθνικούς δρυμούς, 3 εθνικά πάρκα, 34 καταφύγια άγριας ζωής, 28 περιοχές NATURA και 30 περιοχές CORINE, που περιλαμβάνουν σπήλαια, βάραθρα, φαράγγια, ποτάμια, λίμνες, λιμνοθάλασσες, δαντελωτά ακρογιάλια.

Ο βιοτουρισμός είναι μια νέα τάση ενός οικολογικού τουρισμού, με σεβασμό στο περιβάλλον, ο οποίος δεν είναι μια απλή παρένθεση διακοπών, αλλά μια προσπάθεια για αυθεντικές εμπειρίες, ώστε να γίνει ο ταξιδιώτης, δυνάμει μέλος της κοινωνίας.

Η Άρτα κι η Πρέβεζα, λένε, συνθέτουν ένα μοναδικό βιοτουριστικό προορισμό με φυσικά τοπία και πολιτιστικά μνημεία, που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου, μ’ εξαιρετικές ορεινές κι υδάτινες διαδρομές, τοπία ιδανικά για αγροτουρισμό αλλά και για μελέτη της σύγχρονης Ηπείρου, που είναι φιλόξενη, κουβαλά στην καθημερινότητά της, το λαϊκό πολιτισμό και την τοπική γαστρονομία.

Η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής με επικεφαλής τη δρα Αγνή Βλαβιανού – Αρβανίτη, επιχειρεί να προωθήσει τη νότια Ήπειρο στον οικοτουριστικό χάρτη, σε συνεννόηση με ένα δίκτυο συνεργατών σε 156 χώρες, που έχουν αναπτύξει τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα «Άρτα – Πρέβεζα: Διεθνής Προορισμός για το Βιοτουρισμό – Νέες προοπτικές ανάπτυξης», περιλαμβάνει ένα τουριστικό προϊόν βασισμένο στους φυσικούς και πολιτισμικούς πόρους των περιοχών παρέμβασης, με χρηματοδότηση μέσω του Leader, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΤΑΝΑΜ.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

 

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*