Γιάννα Κούρτοβικ: Κατέθεσε μήνυση εναντίον κατόχου του λογαριασμού «Goergy Zhukov» του Twitter

Μοιραστείτε το:

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσέφυγε η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ, καταθέτοντας μήνυση εναντίον του ανώνυμου λογαριασμού στο Twitter γνωστού ως «Georgy Zhukov», μετά τη στοχοποίηση της από τον εν λόγω ψευδώνυμο λογαριασμό.

Να σημειωθεί ότι ο “Georgy Zhukov”, σε ανάρτησή του κατηγόρησε την Κούρτοβικ ότι «συντόνισε τα επεισόδια της 17ης Νοέμβρη» την οποία συνόδευε με φωτογραφία της δικηγόρου που μιλάει στο τηλέφωνο. «Η Άννα Κούρτοβικ συντονίζει – κατευθύνει τα επεισόδια δίνοντας σε real time τη θέση των ΜΑΤ στους μπαχαλάκηδες. Το παρακράτος της Αριστεράς με ονοματεπώνυμο» γράφει συγκεκριμένα.

Η μήνυση αφορά τρία αδικήματα:

  • Συκοφαντική δυσφήμιση.
  • Εξύβριση.
  • Αποτύπωση μη δημόσιας πράξης τρίτου προσώπου (το οποίο κανονικά διώκεται αυταπάγγελτα).

Το ενδιαφέρον εστιάζεται, τώρα, στο εάν η έρευνα να ρίξει φως τόσο στο ποιος κρύβεται πίσω από αυτόν το λογαριασμό, όσο και από ποιον υπολογιστή και ποιες συνδέσεις Internet κάνει τις αναρτήσεις του. Να σημειωθεί ότι ο χρήστης έχει διαγράψει τη σχετική ανάρτηση. Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να δείξει η έρευνα – εάν προχωρήσει – ποιος πρόσωπο έβγαλε τη φωτογραφία και την έστειλε στο χρήση του λογαριασμού του twitter, καθώς και με ποια ιδιότητα βρισκόταν εκείνη τη μέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα το Twitter θα δώσει στοιχεία – το έχει αρνηθεί κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης. Μόνο αν υπάρχει απειλή για τη ζωή του ατόμου.

Η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ έχει αναλάβει πολλές φορές την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων μεταναστών και ακτιβιστών. Το καλοκαίρι του 2002 είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Για πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δύσκολων υποθέσεων. Επίσης, έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις πολιτών που έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας.

Η ίδια έχει παρατηρήσει αναφερόμενη σε αυτές τις υποθέσεις ότι «όσες φορές έχουμε τυχόν καταφέρει να ενεργοποιήσουμε τις νομικές διαδικασίες για τη δίωξη των δραστών έχουμε απογοητευθεί γιατί υπάρχει προφανής απροθυμία των δικαστικών Αρχών να ασκήσουν δίωξη εναντίον αστυνομικών οργάνων και σπανίως φτάνουν τέτοιες υποθέσεις στο ακροατήριο. Και οι ελάχιστες αυτές υποθέσεις, όταν δεν οδηγούν σε απαλλαγή ή ασήμαντες ποινές, οδηγούνται στην παραγραφή από συστηματικές καθυστερήσεις».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ