Επίταξη κλινικών Ξανθός: Πολύ λίγο, πολύ αργά

Μοιραστείτε το:

«Πολύ λίγο, πολύ αργά», χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για άμεση διάθεση 200 ιδιωτικών κλινών της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία περιστατικών Covid, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός.

«Χρειάστηκε να φτάσουν τα δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας στο λειτουργικό black out, για να υιοθετήσει η κυβέρνηση μια πρόταση που η Αξιωματική Αντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν εισηγηθεί εδώ και καιρό», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Ξανθός.

«Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών πρέπει να γίνει με όρους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας των ασθενών. Ελπίζουμε να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις και προσχηματικές αντιδράσεις των κλινικαρχών», τονίζει ο Α. Ξανθός και καταλήγει: «Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του Συστήματος Υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μείνει όρθιο το ΕΣΥ».

«Η κυβέρνηση άφησε τη χώρα απροετοίμαστη απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και τώρα ρίχνει συνεχώς αλλού τις ευθύνες», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ».

«Αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι, είμαστε η μοναδική χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, ενώ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται συνεχώς εστίες υπερμετάδοσης του ιού σε εργασιακούς χώρους, χωρίς να γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Για την κυβέρνηση, όμως, την ευθύνη την έχουν πάντα κάποιοι άλλοι, δεν την έχει ποτέ ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «ακόμα περιμένουμε την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου “Σωτηρία”, γιατί είπε ψέματα ότι στο νοσοκομείο λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, ενώ αποδείχτηκε ότι λειτουργούν μόνο οι 25 και αυτές με μετακίνηση προσωπικού από άλλα δημόσια νοσοκομεία».

Όσον αφορά τις εξελίξεις για το εμβόλιο του κορονοϊού, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «ευχόμαστε να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά ακόμα και αύριο να έρθει, ξέρουμε από τους επιστήμονες ότι η μάχη με τον ιό θα κρατήσει πολλούς μήνες ακόμα». «Η ΝΔ, βέβαια, επιδίδεται σε ένα εμπόριο ελπίδας γύρω από το εμβόλιο, ώστε να μην αναγκαστεί να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν σήμερα για να δώσει τη μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι πρώτα απ’ όλα η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ