Μπάιντεν Τραμπ: «Όσο καθυστερεί να παραδώσει την εξουσία, κινδυνεύουν άνθρωποι» [vids]

Μοιραστείτε το:

«Εντελώς ανεύθυνη» χαρακτήρισε την τακτική του Ντόναλντ Τραμπ να αρνείται την ήττα του, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι καθώς αναβάλλεται η μετάβαση εξουσίας από τον Τραμπ. Μιλώντας στο Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν είπε ότι απαιτείται συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει 306 ψήφους στο εκλογικό σώμα, ξεπερνώντας το όριο των 270 που απαιτείται για να κερδίσει. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει. Aκόμα και χθες, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, έκανε ανάρτηση όπου ανέφερε ότι «Κέρδισα τις εκλογές!».

Πληθώρα αγωγών από τον Τραμπ

Η εκστρατεία του Τραμπ ξεκίνησε ένα πλήθος νομικών αγωγών μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμφισβητώντας τον αριθμό των ψήφων. Η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών (GSA), η κυβερνητική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την έναρξη της διαδικασίας μετάβασης της εξουσίας από τον πρώην στον εκλεγέντα πρόεδρο, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τον Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις ως νικητές, αφήνοντάς τους χωρίς πρόσβαση σε ευαίσθητες κυβερνητικές ενημερώσεις που συνήθως παρέχονται στη νέα διοίκηση.

Το επιτελείο του Μπάιντεν δήλωσε ότι η άρνηση του Τραμπ να συμμετάσχει στη μετάβαση αυτή σημαίνει επίσης ότι η ομάδα του αποκλείστηκε από το σχεδιασμό μιας στρατηγικής διανομής για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Στην ομιλία του στο Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν είπε για την καθυστέρηση της μετάβασης πως «Το καταλαβαίνει κανείς αυτό; Είναι για να σώσουμε, στην πραγματικότητα, ζωές. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν εάν δεν συντονίσουμε», πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας τη διανομή εμβολίων σε εθνικό επίπεδο ως «τεράστια δέσμευση», ο Μπάιντεν είπε ότι αν η ομάδα του θα πρέπει να περιμένει έως τις 20 Ιανουαρίου 2021, οπότε και είναι η ορκωμοσία του νέου προέδρου, για να μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται για το πρόγραμμα διανομής, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «να μείνουμε πίσω πάνω από ένα, ενάμιση μήνα».

Ερωτηθείς εάν θα ενθαρρύνει τους ηγέτες των πολιτειών να εντείνουν τις εντολές για παραμονή στο σπίτι, ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν απάντησε και αντ’ αυτού ζήτησε από τις Αρχές να ενθαρρύνουν τη χρήση μάσκας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ