Ρωσία προς Τουρκία: Αν εξοπλίσετε την Ουκρανία θα αναθεωρήσουμε κάθε συμφωνία μαζί σας

Μοιραστείτε το:

Η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία σε περίπτωση που αυτή προχωρήσει σε σχέδια πώλησης αεροσκαφών και drone στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Θα επανεξετάσουμε (την προοπτική) συγκεκριμένα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση”, δήλωσε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει στις 12 Απριλίου, σχολιάζοντας τις αναφορές της Άγκυρας ότι πωλούνται μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο, ότι η Μόσχα προέτρεψε τις υπεύθυνες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, «να αναλύσουν την κατάσταση και τις ατελείωτες δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου» και τους προειδοποίησε να μην τροφοδοτήσουν αυτές τις στρατιωτικές φιλοδοξίες.

«Συστήνουμε μετ’ επιτάσεως σε όλες τις χώρες οι οποίες έχουν επικοινωνία, μεταξύ αυτών και η Τουρκία, να αναλύουν την κατάσταση, τις δίχως τέλος μιλιταριστικές δηλώσεις του καθεστώτος στο Κίεβο. Τους προειδοποιούμε να μην ταΐζουν αυτά τα μιλιταριστικά αισθήματα» δήλωσε ο Λαβρόφ σχολιάζοντας την πώληση τουρκικών drones στην Ουκρανία.

Πάντως από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι η πώληση μαχητικών drone στην Ουκρανία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν σημαίνει ότι στρέφεται κατά της Ρωσίας. «Πουλάμε drones σε όποιον το ζητήσει, δεν θέτουμε προϋποθέσεις. Αυτή η συμφωνία (με την Ουκρανία) δεν είναι κατά της Ρωσίας. Είμαστε, ευτυχώς, μία χώρα με καλή παραγωγή, έχουμε κάτι να πουλήσουμε», τόνισε ο Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφο του Haberturk.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και
μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ