Μετάλλαξη κορονοϊού: Φορέστε διπλή μάσκα – Ισχυρή σύσταση στις ΗΠΑ

Μοιραστείτε το:

Διπλή μάσκα στους πολίτες συνέστησαν οι ειδικοί στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά της νέας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον η μετάλλαξη που είχε καταγραφεί πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, πλέον εντοπίζεται σε πολλά κράτη.

Ειδικότερα, οι ειδικοί διευκρινίζουν πως οι πολίτες πρέπει να «αναβαθμίσουν» τις μάσκες, με τον πιο απλό τρόπο να είναι η χρήση μιας δεύτερης, πάνω από την πρώτη ή ακόμα καλύτερα βάζοντας μια υφασμάτινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί υποστηρίζουν ότι ήρθε η στιγμή να αγοράσουμε τις μάσκες υψηλής ποιότητας KN95 ή N95 τις οποίες οι αξιωματούχοι έχουν αποθαρρύνει τους πολίτες να αγοράσουν, ελπίζοντας να δημιουργήσουν αρκετά αποθέματα για όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας.

Ωστόσο, η εφημερίδα «Washington Post» σημειώνει πως οι ΗΠΑ υστερούν στον τομέα αυτό συγκριτικά με άλλες χώρες του κόσμου. Κι αυτό γιατί ορισμένες ασιατικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα έχουν μαζική παραγωγή υψηλής ποιότητας μασκών για αποστολή απευθείας στους κατοίκους.

Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας ιατρικών προδιαγραφών σε δημόσιους χώρους, καθώς το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να είναι σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες ακόμη και 70% πιο μεταδοτικό.

«Η ύπαρξη πιο μεταδοτικών ιών τονίζει την ανάγκη να κάνουμε όχι απαραίτητα περισσότερα αλλά καλύτερα πράγματα», δήλωσε ο Τομ Φρίντεν, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Συγκεκριμένα, ο Φρίντεν καλεί τον κόσμο να φορά μάσκες υψηλότερης ποιότητας. Αναγνωρίζει την ίδια στιγμή ότι αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση στον κόσμο, κι ότι το κλειδί είναι να μοιραστούμε αυτό που γνωρίζουμε όταν το γνωρίζουμε και να είμαστε ειλικρινείς για όσα δεν γνωρίζουμε».

Ο Άντονι Φάουτσι σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του δήλωσε ότι «είναι κοινή λογική ότι οι δύο μάσκες θα ήταν πιο αποτελεσματικές». Την άποψη των ειδικών ωστόσο, για νέες συνήθειες σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, δεν φαίνεται να ασπάζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων στις ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει την οδηγία του για τις μάσκες ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να επιλέγουν μάσκες που έχουν καλή εφαρμογή με «δύο ή περισσότερες στρώσεις πλενόμενου υφάσματος» και να αποφύγουν χειρουργικές μάσκες που προορίζονται για υπαλλήλους στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ