Απαγόρευση συναθροίσεων Βουλή Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση διεκδικεί την πατέντα της χούντας – Κικίλιας: Να δείξουμε όλοι εγκράτεια [vid]

Μοιραστείτε το:

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις με συμμετοχή άνω των 100 ατόμων, καθώς και το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας, που προβλέπει τη δημιουργία αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση διεκδικεί την πατέντα της χούντας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνο Σκουρλέτη σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν φοβάται μην κολλήσει κορονοϊό, αλλά δημοκρατία». Με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, και την απαγόρευσή του, ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για «κατάφωρα αντισυνταγματική πρακτική» και κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της να μη διανοηθούν να απαγορεύσουν «το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών και των φοιτητριών να διαδηλώσουν, με πρόσχημα την πανδημία. Εάν συμβεί το οτιδήποτε σήμερα στην Αθήνα, την απόλυτη ευθύνη θα την έχουν ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση. Είναι απολύτως υποκριτικό, στο όνομα της πανδημίας, τη στιγμή που διακόσια μέτρα από τα Προπύλαια -όπου καλεί το συλλαλητήριο- χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν, υποτίθεται ότι προστατεύουμε από τη διάδοση του κορονοϊού. Όχι, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία φοβάστε μην “πάθετε”, όχι κορονοϊό».

Τόνισε, δε, ότι «εκ μέρους της κυβέρνησης, η μόνη της έγνοια είναι η πρόσβαση σε μία πατέντα. Στην πατέντα της χούντας, όπως μας την παρουσίασε ο κ. Συρίγος ο οποίος μας είπε ότι θα πρέπει να ακολουθούμε την πρακτική του 1969 για ίδρυση αστυνομικών τμημάτων στα πανεπιστήμια».

Κικίλιας: Να δείξουμε όλοι εγκράτεια

Ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε το επιχείρημα περί προστασίας της δημόσιας υγείας και στην παρέμβασή του «κάλεσε όλα τα κόμματα να δείξουν εγκράτεια και υπευθυνότητα, να είναι προσεκτικά και να μην παρακινούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα στην Αττική που η κατάσταση, όπως είπε, είναι πολύ επιβαρυμένη».

«Θέλω να ζητήσω όλοι να είμαστε πάρα πολύ υπεύθυνοι και προσεκτικοί. Κόμματα πρώτα, παρατάξεις και συνάδελφοι, σε σχέση με αυτά τα οποία βλέπετε ότι αναλύουν οι επιστήμονές μας τις τελευταίες ημέρες και έχουν να κάνουν με την επιβαρυνόμενη κατάσταση στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Θυμίζω το λεκανοπέδιο της Αττικής περιλαμβάνει τον μισό πληθυσμό της χώρας, 5.000.000 κατοίκους. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να δείξετε όλοι εγκράτεια και να σεβαστείτε τη μάχη, την οποία δίνουν οι υγειονομικοί. Τη μάχη την οποία δίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας, αλλά και τις οικογένειες αυτών που θρηνούν θύματα ή αυτών οι οποίοι νοσηλεύονται συγγενείς τους. Και να προσπαθήσουμε όλοι με μέτρο, να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία», ανέφερε.

Το λόγο πήρε και ο Θανάσης Πλεύρης ο οποίος θέλησε να απαντήσει στον Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας ότι ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ψέματα και ότι οι πολίτες μπορούν να στείλουν μήνυμα και να πάνε στην πορεία, αποδίδοντας εκ των προτέρων ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τυχόν επεισόδια: «Είπε ψέματα ο κ. Σκουρλέτης. Τα περιοριστικά μέτρα υπάρχουν. Οι συμπολίτες μας για να κινηθούν θα στείλουν sms . Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν δέχτηκαν να συμμορφωθούν στα περιοριστικά μέτρα στις 17 Νοεμβρίου, κάποια κόμματα πήγαν στο ΣτΕ το οποίο έκρινε ότι ήταν αντισυνταγματικό. Τη συνταγματικότητα θα την κρίνουν τα δικαστήρια και όχι ο κ Σκουρλέτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι οι πορείες ήταν μέχρι 9 άτομα με το ισχύον καθεστώς και ήταν άνοιγμα στη διαδικασία τα 100 άτομα».

«Να πάρετε την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά καλέσατε να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε την ευθύνη στη κυβέρνηση. Βγείτε και πείτε τι να ανοίξει και τι όχι. Δεν είναι κανένας υπερασπιστής α πριόρι της δημοκρατίας. Η δημοκρατία κρίνεται από τις εκλογές και τα συνταγματικά δικαστήρια. Αν θέλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται στη δημοκρατία, να πάει σε αυτό που έστησε η κυβέρνησή του για να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης. Έχετε θράσος να μιλάτε εσείς για δημοκρατία», είπε.

Πυρά σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ από ΚΙΝΑΛ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία και όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για θλιβερό θέαμα: «Βλέπουμε μια μάχη μέχρι εσχάτων. Θυμίζει πυγμαχία που χτυπιούνται οι δύο αντίπαλοι μέχρι τελικής πτώσεως», τόνισε και κάλεσε τα δύο κόμματα να ρίξουν τους τόνους και αντί, όπως είπε, να προσπαθούν να οξύνουν τα πνεύματα να φανούν χρήσιμοι απέναντι στα ανησυχητικά φαινόμενα της πανδημίας και στο ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown, με όλες τις τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και στη κοινωνία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Λαμπρούλης, τόνισε ότι σήμερα, οι πολίτες «δίνουν απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης που είναι το μόνιμο συστατικό της πολιτικής της για να προωθήσει τα αντιλαϊκά της μέτρα». «Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της να κάνει ότι θέλει. Αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Ο λαός μας, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, δεν θα κάνουν πίσω», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ