Lockdown: «Η ατμομηχανή της χώρας ο Ασπρόπυργος – Αν γίνει lockdown θα παραλύσει»

Μοιραστείτε το:

Μιλώντας στο OPEN TV ο Αλέκος Μυλωνάς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ασπροπύργου, ενός δήμου της Δυτικής Αττικής που δυστυχώς αποτελεί εστία διασποράς του κορονοϊού, εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να επιβληθεί lockdown, καθώς θα παραλύσει η οικονομία της χώρας.

Οι 4 λόγοι που πυροδοτούν το πρόβλημα

Ο κ. Μυλωνάς, που έχει νοσήσει κι ο ίδιος από κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία, αλλά και τα όσα βιώνει με την προσωπική τριβή που έχει με τους συντοπίτες του, αποκάλυψε ότι το μείζον θέμα είναι η ατομική ευθύνη.

«Δυστυχώς, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το παίρνει σοβαρά» κι ως εκ τούτου δεν τηρεί και τα μέτρα, είπε ο κ. Μυλωνάς και τοποθέτησε το πρόβλημα σε τέσσερις πυλώνες. Ο πρώτος είναι ότι έχουμε 10.000 και πλέον επισκέπτες καθημερινά από άλλες περιοχές, εντός κι εκτός Αττικής που δουλεύουν στις επιχειρήσεις και μεταφέρουν ιικό φορτίο. Ο δεύτερος είναι ότι έχουμε στα όρια του δήμου δύο καταυλισμούς Ρομά, που δεν είναι οργανωμένοι οικισμοί, αλλά πρόκειται για σκηνίτες κι έτσι δεν γίνεται να ελεγχθούν και να περιοριστούν. ;Eχουν γίνει απολυμάνσεις στους χώρους αυτούς, έχει υπάρξει ενημέρωση, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για σκηνίτες δεν μας επιτρέπει να κάνουμε και πολλά πράγματα. Το τρίτο είναι ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες που ζουν σε αγροικίες κατά μεγάλες ομάδες. Και, τέταρτον και πιο σημαντικό, υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αρνείται την σοβαρότητα της κατάστασης» επεσήμανε.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είμαι μηχανικός κι όταν νόσησα φρόντισα να ενημερώσω όλους τους γύρω μου. Μού είπε συνάδελφος μηχανικός ότι είναι ψέμα, μια γρίπη κι αν ξαναέκανα τεστ δεν θα έβγαινα θετικός…».

Δεν μπορεί να επιβληθεί lockdown

Για το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στον δήμο ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορούμε να κάνουμε lockdown όπως γίνεται σε επαρχιακές πόλεις, γιατί θα σταματήσει η παραγωγική μηχανή της χώρας. θα παραλύσει η χώρα. Ο Ασπρόπυργος είναι η ατμομηχανή της χώρας. Εδώ εδρεύουν οι μεγάλες εταιρείες logistics και πολλές παραγωγικές εταιρείες» τόνισε και κατέληξε: «Θα ήταν σωστό να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να γίνει πιο σωστή ενημέρωση στοχευμένα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ