Πυρκαγιές σήμερα: Δύο νεκροί μετά από φωτιά σε μονοκατοικία στην Αργολίδα

Μοιραστείτε το:

Τραγική κατάληξη είχε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε μονοκατοικία, στην τοπική κοινότητα Διδύμων του δήμου Ερμιονίδας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Δυστυχώς, όμως, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νεκρά δυο άτομα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς.

Πρόκληση πυρκαγιάς στην καμινάδα του τζακιού

Ένα φαινόμενο διόλου σπάνιο είναι η φωτιά στην καμινάδα των σπιτιών. Μάλιστα, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις που υφίστανται τα ελληνικά νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης. Έτσι, η χρήση του τζακιού αλλά και οι εργασίες μετατροπής των παραδοσιακών τζακιών σε ενεργειακά έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Το τζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε συμπληρωματικά είτε ως κεντρική πηγή για τη θέρμανση όλων των χώρων ενός σπιτιού. Παρά την αυξημένη του χρήση, όμως, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό εκείνων που γνωρίζουν τις ανάγκες και τη φροντίδα που χρειάζεται ένα τζάκι. Τόσο για τα ενεργειακά όσο και για τα παραδοσιακά τζάκια, ο καθαρισμός καμινάδας είναι μία απολύτως απαραίτητη εργασία.

Πώς προκαλείται η φωτιά στην καμινάδα; 

Κατά τη λειτουργία του τζακιού, τα κατάλοιπα της καύσης επικάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας. Το αποτέλεσμα; Εκτός από την ανυπόφορη μυρωδιά και το κάπνισμα του τζακιού, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος να προκληθεί φωτιά στην καμινάδα.

Συγκεκριμένα, ο καπνός της φωτιάς, εκτός από άνθρακα περιέχει ακόμη μία ουσία, το κρεόζωτο (πίσσα). Στην αρχή κατακάθεται στα τοιχώματα του τζακιού σαν στρώμα κάπνας. Με την πάροδο του χρόνου το κρεόζωτο κρυσταλλοποιείται, παίρνοντας τη μορφή μαύρης κόλλας που είναι εξαιρετικά εύφλεκτη!

Πώς γίνεται ο καθαρισμός της καμινάδας

1. Προστασία της Εστίας του Τζακιού με Μεμβράνη

Tο συνεργείο καθαρισμού τζακιών θα καλύψει πρώτα το τζάκι σου με μία ειδική μεμβράνη. Η προστασία με τη μεμβράνη θα διατηρήσει το χώρο σου καθαρό κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού στην καμινάδα.

2. Στήσιμο Εξοπλισμού και Καθάρισμα της Καμινάδας

Πριν τον καθαρισμό της καμινάδας, το συνεργείο θα ελέγξει το εσωτερικό της για να στήσει τον εξοπλισμό. Πολύ συχνά βρίσκουν καταφύγιο στο εσωτερικό της καμινάδας πουλάκια και μικρά ζωάκια. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός.

3. Καθαρισμός Εστίας του Τζακιού 

Τον καθαρισμό της καμινάδας ακολουθεί ο καθαρισμός της εστίας του τζακιού από υπολείμματα που έχουν πέσει αλλά και την κάπνα στα τοιχώματα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ