Καταγγελία για κορονοϊό: «Έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία» λέει ο πρόεδρος ΠΟΑΣΥ [vid]

Μοιραστείτε το:

Δύο αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό θρηνούν οι συνάδελφοί τους την ώρα που 30 στελέχη της ΕΛΑΣ νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ενώ σοκ προκαλεί η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΑΣΥ για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών εν μέσω πανδημίας.

Ειδικότερα, τη μάχη με τον κορονoϊό έχασε ένας αστυνομικός από την Πέλλα. Πρόκειται για έναν 52χρονο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 25 Νοεμβρίου.

Ακόμη ένας αστυνομικός είχε φύγει από την ζωή νικημένος από τον κορονoϊό, σε ηλικία 50 ετών, στην Κοζάνη. Ο αστυνομικός νοσηλευόταν επί 10 ημέρες στη ΜΕΘ δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο 50χρονος ήταν παντρεμένος και είχε δύο ανήλικα παιδιά, ενώ υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

Καταγγελία σοκ

Για αστυνομικούς οι οποίοι ενώ ήταν θετικοί στον κορoνοϊό, τους έβαζαν να κάνουν υπηρεσία έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος . «Υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες γι αυτό και υπάρχουν παραλείψεις από τη διοίκηση» τόνισε.

«Αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ κι όχι για όλους. Δεν φτάνουν, οι υπηρεσίες είναι πάρα πολλές και δεν φτάνουν τα τεστ. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΟΑΣΥ.

«Πείτε μου σήμερα μία δραστηριότητα που δεν εμπλέκεται αστυνομικός. Η σατυνομία από τον Μάρτιο και μετά δουλεύει συνεχώς, το ρεπό είναι ζήτημα. Υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες που είμαστε σε απευθείας επαφή με τους πολίτες. Παρόλαυτά δεν υπάρχει ο μηχανισμός να ελέγχονται οι συνάδελφοι με τεστ».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ