Γερμανία Τρίερ: Συγκλονισμένη η οικογένεια του Γιώργου Κομπιλίρη

Μοιραστείτε το:

Συγκλονισμένη δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η οικογένεια του άτυχου Έλληνα οδοντιάτρου που έχασε τη ζωή του με την οκτώ εβδομάδων κόρη του στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας, όταν έπεσε πάνω τους αυτοκίνητο που ο οδηγός του βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Η τόσο αναπάντεχη και βίαιη δοκιμασία που μας επισκέφθηκε μας έχει συγκλονίσει συθέμελα» τονίζει χαρακτηριστικά η οικογένεια του Γιώργου Κομπιλίρη.

Επισημαίνει ότι «τώρα είναι ώρα σιωπής, περισυλλογής και φροντίδας της χαίνουσας πληγής. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μας παραστάθηκαν, καθένας με τον τρόπο του, θα σεβαστούν την απόλυτη ανάγκη να μαζέψουμε στην ησυχία τα σκόρπια κομμάτια μας. Είναι θερμότατη παράκληση».

Η οικογένεια ευχαριστεί τις γερμανικές αρχές που ενήργησαν «με τρόπο υποδειγματικό», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Τρίερ όπου νοσηλεύθηκε η οικογένεια, με τη μητέρα και το παιδί να έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Ευχαριστεί, επίσης, τον Ελληνισμό της Τρίερ και του Λουξεμβούργου «που πρόστρεξαν στον πόνο μας» και «όλους τους δημοσιογράφους από την πατρίδα μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή στιγμή».

Το τραγικό συμβάν, έλαβε χώρα, το απόγευμα της Δευτέρας 1η Δεκεμβρίου 2020, σε πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο της γερμανικής πόλης. Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο SUV Range Rover προς τους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε.

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντάς τους σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης. Πλήθος κόσμου συνέρρεε στον τόπο της επίθεσης ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα. Όπως ανέφερε συντετριμμένος ο Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος της Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις καθώς δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής. Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει. Εκτός του ομογενή και της μόλις δύο μηνών κόρης του, τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών.

Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: Εκφράζουμε την οδύνη μας

Οδύνη για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων εκφράζει στο Τρίερ της Γερμανίας, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του. Σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους. Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ