Εμβόλιο Ελλάδα: Πότε θα έρθει η πρώτη παρτίδα – Καμπάνια ενημέρωσης για τους πολίτες [vids]

Μοιραστείτε το:

Μετά την ανακοίνωση από τη Βρετανία ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech, ξεκινάει η σχετική συζήτηση και στη χώρα μας, η οποία «μετράει» της πληγές της καθημερινά, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 89 θάνατοι, 613 διασωληνωμένοι και 2.186 νέα κρούσματα.

Ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε ότι «με το που θα έρθουν τα πρώτα εμβόλια στη χώρα μας, την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί». Ήδη ετοιμάζονται τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μπορούν να εμβολιαστούν 2 εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα, επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η χώρα προμηθεύεται τα 14 απαραίτητα ψυγεία για τη φύλαξη και διατήρηση των εμβολίων, και ταυτόχρονα ξεκινά ο σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, θα αποτελούνται από τρεις χώρους, την αίθουσα αναμονής, το γραφείο όπου οι πολίτες θα δίνουν τα στοιχεία τους και τέλος το ιατρείο εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη «παρτίδα», περίπου 200.000 εμβόλια θα έρθουν στη χώρα μας τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα είναι έτοιμο όλο το σύστημα με τα 1.013 εμβολιαστικά κέντρα. Αναμένεται να περιλαμβάνουμε κάθε 15 με 20 ημέρες τις παρτίδες με στόχο να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μέχρι τον Μάρτη. Μάλιστα, οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν ότι μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και ο στόχος του Φεβρουαρίου.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει το να έχει εμβολιαστεί ο πληθυσμός μέχρι τον Μάρτιο. Από την κυβέρνηση θεωρούν ότι ως τον Μάρτιο θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

H Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2020. Σύμφωνα, πάντως, με το Star, η πρώτη παρτίδα δόσεων εμβολίου στην Ελλάδα, θα ανέρχεται σε 500.000.

Πώς θα πεισθούν οι Έλληνες

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πεισθούν ότι πρέπει να να εμβολιασθούν, τόσο οι δύσπιστοι όσο και οι συμπολίτες μας που εκφράζουν απορίες και ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους.

Στην εκστρατεία ενημέρωσης θα πάρουν μέρος αρκετοί επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στα εργαστήρια παρασκευής των εμβολίων, πολιτικοί και προσωπικότητες που έχουν επιρροή στην ελληνική κοινή γνώμη.

Γώγος: Να εμβολιαστούν όλοι οι επώνυμοι για να πειστεί ο κόσμος

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι στις αρχές του 2021 το εμβόλιο θα βρίσκεται και στη χώρα μας και τότε θα πρέπει όσοι άνθρωποι χαίρουν δημοσιότητας κι αποδοχής και βγουν μπροστά με στόχο όσοι έχουν αμφιβολίες και ερωτηματικά να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς.

«Μακάρι να ήταν νωρίτερα. Η προσπάθεια ήταν τέτοια ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του εμβολίου», ανέφερε ο κ. Γώγος, σημειώνοντας ότι έγινε «τιτάνιος αγώνας» από την επιστημονική κοινότητα για να έχουμε το εμβόλιο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο.

«Αρχές του νέου έτους θα το έχουμε και στη χώρα μας. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι άνθρωποι αυξημένου κινδύνου και παράλληλα οι υγειονομικοί. Έτσι θα μειωθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα», σημείωσε. Για όσους έχουν ερωτηματικά και αμφιβάλλουν για το κατά πόσο το εμβόλιο είναι ασφαλές ο καθηγητής τόνισε: «Είναι εύλογο να έχει ο κόσμος ερωτηματικά και αμφιβολίες, αντί να μην εντάσσονται σε ένα ευρύτερο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ