Θεσσαλονίκη: Γεύμα και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από αρχιμάγειρες στο προσωπικό του «Γεννηματάς»

Μοιραστείτε το:

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση αλληλεγγύης προχώρησε την Τρίτη η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Τα μέλη της προσέφεραν ένα ολοκληρωμένο μενού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το thestival, η Λέσχη προσέφερε πενήντα μερίδες φαγητό, ως ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία της Covid-19.

“Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους εργαζόμενους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την προσφορά τους που είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ήρθαμε να δώσουμε ένα μικρό δώρο για να τους ενισχύσουμε ψυχολογικά, να τους πούμε ένα “ευχαριστώ”. Εμείς είμαστε γιατροί της πείνας, αυτοί είναι γιατροί των ανθρώπων και είπαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο και να κάνουμε αυτή την προσφορά”, σημείωσε η κ. Εμμανουηλίδου Κική, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος.

Γεύματα ευγνωμοσύνης και στα νοσοκομεία της Αθήνας

Με έναν παρόμοιο τρόπο έχουν εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό (Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παμμακάριστος, Σωτηρία) γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, καταξιωμένοι σεφ προετοιμάζουν τρεις φορές την εβδομάδα μερίδες φαγητού, οι οποίες παραδίδονται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων.

Στη δράση που ξεκίνησε πριν περίπου ένα μήνα και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, 18 σεφ με τις ομάδες τους, από 23 εστιατόρια προσθέτουν μερικές ποιοτικές στιγμές στην δύσκολη καθημερινότητά των ανθρώπων που δίνουν τη δύσκολη μάχη  στα νοσοκομεία της πόλης.

“Στις πράξεις ουσίας, δήμος και επιχειρήσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις και τα αποθέματα αγάπης για να πετύχουμε τον κοινό στόχο. Να εκφράσουμε τον σεβασμό και την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους που αποτελούν την ασπίδα μας σε αυτήν την πανδημία. Ευχαριστώ όλες τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους, που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση και αποδείξαμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε όσους μας προσέχουν, όταν το κάνουμε μαζί” αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ