Λέσβος: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Δύο αγνοούμενοι

Μοιραστείτε το:

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών πραγματοποιείται στα ανατολικά της Λέσβου, με την συνδρομή δύο σκαφών του Λιμενικού, ενός σκάφους της Frontex και ενός ελικοπτέρου του στρατού. Μέχρι τώρα, έχουν διασωθεί σώοι 32 μετανάστες, ενώ αγνοούνται δύο άτομα. Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 Μποφόρ.

Φωτογραφία αρχείου

Η επιχείρηση της διάσωσης ξεκίνησε περίπου στις 8 το πρωί, και, σύμφωνα πληροφορίες της ΕΡΤ, στελέχη του Λιμενικού Σώματος με πλωτά σκάφη καθώς και δύναμη της Frontex συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δύο που αγνοούνται.

Ναυάγιο με νεκρό στη Ρόδο

Λίγες ημέρες πριν, στις 23/11, σημειώθηκε ναυάγιο φουσκωτού στην περιοχή Κάτω Πέτρες της Ρόδου, που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του. Στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, η οποία ξεκίνησε περί τις 08:00, διασώθηκαν 12 άτομα, νεαρής ηλικίας.

Φωτογραφία αρχείου – Eurokinissi

Παράλληλα, τον ίδιο μήνα, ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο στη Σάμο. Στελέχη σκάφους του Λιμενικού Σώματος, το οποίο πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε τη σορό ενός ανήλικου αγοριού. Στο ίδιο σημείο, εντοπίστηκε μια γυναίκα, η οποία είχε τις αισθήσεις της. Κοντά στο σημείο, βρέθηκαν και 10 αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι, στο σύνολό τους, ανασύρθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Η σορός του αγοριού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Φωτογραφία αρχείου – Eurokinissi

Την ίδια μέρα, η Λιμενική Αρχή Σάμου, ενημερώθηκε από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με τον εντοπισμό ακόμα έξι αλλοδαπών στην ξηρά στα ανατολικά της Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχαν οι διασωθέντες, τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος ήταν συνολικά 24.

Επιπλέον, έξι άνθρωποι αναζητούνταν από το Λιμενικό Σώμα στη χερσαία περιοχή Βαθύ της Σάμου. Έπειτα από ώρες ερευνών, εντοπίστηκαν σώοι.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ