«Κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα», λέει βουλευτής της ΝΔ

Μοιραστείτε το:

Σε πλήρη αντίθεση με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών έρχεται η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ανοίξει τον τουρισμό το καλοκαίρι. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό  Radio North 98, ο πρώην υφυπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά:

“Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως “πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid  περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

Το σχετικό απόσπασμα στο 19.30

Αναγκαία η χρήση ιδιωτικών κλινικών για περιστατικά Covid

Στη συνέντευξη του εξέφρασε την ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας να συμβάλει περισσότερο στη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, καταλογίζοντας ολιγωρία, καθώς η χρήση των ιδιωτικών κλινικών θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό:

«Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.»

Να μην ανοίξουν εστίαση και διασκέδαση

Ο βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης εξέφρασε, επίσης, την άποψη πως πρέπει να παραμείνει το «λουκέτο» στους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης, ακόμα και μετά τις γιορτές.

«Το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε μετά τις γιορτές, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε σχετικά.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του «γαλάζιου» βουλευτή προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι “μετά το «πέσαμε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού» του κ. Γεωργιάδη, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρτζόπουλος καταγγέλλει πως «είναι προφανές πως κακώς ανοίξαμε, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα»”.

“Μέχρι και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ πλέον αναγνωρίζουν πως η χώρα πληρώνει τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα και υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ” καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ