ΕΣΡ Αποκάλυψη: Έχει αποκλειστεί η αντιπολίτευση από τα κανάλια

Μοιραστείτε το:

Σε ένα από τα γνωστά βιβλία του ιταλού Ουμπέρτο Έκο το «Κατασκευάζοντας τον εχθρό» δίνει έμφαση στη λογοκρισία των σύγχρονων ΜΜΕ, που θάβουν την είδηση ή το νόημά της και επιδίδονται στην αφυδάτωσή της.

Αποκαλυπτικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα τελευταία ευρήματα της έκθεσης πολιτικής πολυφωνίας, για το 2019, που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τα ιδιαίτερα ελλειπή στοιχεία της έκθεσης του, φανερώνουν το σιωπητήριο στις δράσεις των άλλων κομμάτων και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ήρε την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, “μετά την αδράνειά που επιδεικνύει και την απροθυμία του να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εξασφαλιστεί η πολυφωνία”.

«Επανερχόμαστε στο αίτημα παραίτησης που είχε βάλει ο Τσίπρας, γιατί και εδώ και έξι μήνες δεν έκαναν τίποτα. Εμείς πολιτικά ζητάμε την παραίτησή του. Εμείς πολιτικά ζητάμε την παραίτησή του. Δεν έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή να κάνουμε άλλου τύπου παρέμβαση» επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας», ανέφερε η Νατάσα Γκαρά, κατηγορώντας τον παριστάμενο πρόεδρο του ΕΣΡ για «απραξία» και «εκκωφαντική αδράνεια» για το γεγονός ότι συστηματικά η πολυφωνία δεν τηρείται.

Πίνακας 1

Η έκθεση αποκαλύπτει τη συντριπτική μονομέρεια υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και το σιωπητήριο στις δράσεις και δραστηριότητες των άλλων κομμάτων και βουλευτών τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΝΔ έχει σχεδόν 60% του συνολικού χρόνου προβολής, περίπου 50% περισσότερο από το χρόνο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Πίνακας 2

Το εξάμηνο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2019, δηλαδή οι πρώτοι έξι μήνες της διακυβέρνησης της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατά μέσο όρο 42% παρουσία στα κανάλια, έναντι μόλις 23,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Πίνακας 3

Στον πίνακα αυτό παρατηρούμε την αντίστοιχη χρονική έκθεση της ΝΔ ήταν 57,3%, έναντι μόλις 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή διαφορά σε ποσοστό 32,4%.

Αντιθέτως το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2019, πριν δηλαδή τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 41% και η ΝΔ 27,1%. Η διαφορά ήταν 13,9%. [Πίνακας 4, κάτω]

Πίνακας 4


Την περίοδο αυτή κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ παρατηρούμε ότι για το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 36% και η ΝΔ 24,4%.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ