#cancelchatpicorg: Οργή για το site ”εκδικητικής πορνογραφίας” – Διακινούν υλικό ακόμη και των συζύγων τους

Μοιραστείτε το:

Πρώτο στα hashtag στην Ελλάδα βρίσκεται σταθερά για ώρες το #cancelchatpicorg, με τους χρήστες του Twitter να προβαίνουν σε χιλιάδες σχόλια και αναρτήσεις, οι οποίες ζητούν το ”κατέβασμα” ιστοσελίδας ακατάλληλου περιεχομένου, στο οποίο διακινούν φωτογραφίες και βίντεο γυναικών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Οι εικόνες και οι συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει από την εν λόγω ιστοσελίδα είναι ντροπιαστικές, με χρήστες να σχολιάζουν -ανώνυμα- ζητώντας πορνογραφικό υλικό ακόμη και από παιδιά ή, αντίθετα, χρήστες να κοινοποιούν προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και των συζύγων τους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε, δικαιολογημένα, την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις αναρτήσεις να απαιτούν την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή χωρίς περιορισμούς, εκτός ενός τυπικού μηνύματος συμπλήρωσης 18 ετών, και σε αυτή ”ανεβαίνουν” πολυάριθμες φωτογραφίες και βίντεο, ανά λεπτό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναφέρονται ακόμα και τα προσωπικά στοιχεία των γυναικών (!), ενώ υπάρχουν ντοκουμέντα συνομιλιών που ζητούν (!) υλικό από συγκεκριμένες γυναίκες. Συγκλονιστικό παράδειγμα η παρακάτω συνομιλία, στην οποία ανώνυμος χρήστης ζητά υλικό από ελληνικό σχολείο:

Δείτε ορισμένα tweets που κοινοποιήθηκαν σε μια συντονισμένη προσπάθεια για το κατέβασμα της ιστοσελίδας, της οποίας το περιεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε φρικιαστικές στιγμές απόγνωσης, αλλά και που προσβάλλει και καταπατά τα στοιχειώδη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα:

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ