Κορονοϊός Ιταλία: Μείωση κρουσμάτων και νεκρών – Άνοιξαν τα καταστήματα

Μοιραστείτε το:

Θετικές εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς τα τελευταία στοιχεία μαρτυρούν πως τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη χώρα απέδωσαν καρπούς, με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό να μειώνονται καθημερινά.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 20.648 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ 541 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 176.934 διαγνωστικά τεστ και το ποσοστό των θετικών στον ιό είναι 11,7%. Αξίζει να σημειωθεί πως, τις ημέρες του Σαββατοκύριακου ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοποιούνται είναι μικρότερος σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται πως χθες, Σάββατο 29/11, καταγράφηκαν 26.323 νέα κρούσματα, με 686 νεκρούς.

Επιπροσθέτως, 3.753 ασθενείς βρίσκονται νοσηλευόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας, 9 λιγότεροι από εχθές. Ακόμη, στους νοσοκομειακούς θαλάμους έχουν εισαχθεί 32.879 άνθρωποι, 420 λιγότεροι απ’ ο,τι χθες.

Απόρροια της σταδιακής μείωσης των κρουσμάτων, ήταν η λήψη απόφασης περί μερικής ”χαλάρωσης” των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Τόσο στο Τορίνο, όσο και το Μιλάνο τα περισσότερα καταστήματα κατάφεραν να λειτουργήσουν ξανά, με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα. Στη διάρκεια της μέρας, σημειώθηκε μεγάλη αγοραστική κίνηση στις κύριες εμπορικές οδούς των δύο αυτών ιταλικών πόλεων. Με αφορμή αυτό, Ιταλοί λοιμωξιολόγοι εξέφρασαν ανησυχία και υπογράμμισαν πως οι αγορές των δώρων των Χριστουγέννων δεν πρέπει να προκαλέσουν συνωστισμό και κατ’ επέκταση να θέσουν σε κίνδυνο τα θετικά αποτελέσματα και τους ”καρπούς” που απέδωσαν τα περιοριστικά μέτρα.

Οι περιοχές με περισσότερα κρούσματα συνεχίζουν να είναι η Λομβαρδία, το Βένετο, η Καμπανία με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια με κύρια πόλη την Μπολόνια. Τέλος, από την έναρξη της πανδημίας νωρίτερα μέσα στο έτος, έχουν νοσήσει 1.585.178 άνθρωποι, έχουν θεραπευτεί 734.503 και έχουν χάσει τη ζωή τους 54.904 άτομα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ