Άρση lockdown Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων – Οι έξι δείκτες που θα κρίνουν το άνοιγμα [vid]

Μοιραστείτε το:

Απομακρύνεται όπως όλα δείχνουν η άρση της καραντίνας την 7η Δεκεμβρίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 ανέφερε πως για να βγούμε από την καραντίνα, οι διασωληνωμένοι θα πρέπει να πέσουν σε… διψήφιο αριθμό. Σημειώνεται, πως την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 603 διασωληνωμένους.

Όπως είπε το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη απόφαση για άρση της καραντίνας μπορεί να βιώσουμε μια υποτροπή πολύ χειρότερη από σήμερα. Επισήμανε πάντως ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από το άνοιγμα και πάλι των σχολείων και σημείωσε πως θα είμαστε πιο ασφαλείς αν «ανοίξουμε» προς τα Χριστούγεννα.

Αυτή την εβδομάδα οι πρώτες αποφάσεις

Τις τελευταίες ώρες το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως επιχειρεί να βάλει «φρένο» στις εικασίες για πρόωρο άνοιγμα της αγοράς και αφήνει να διαρρεύσει πως η όποια πρόωρη άρση των μέτρων έστω σταδιακή θα οδηγήσει σε ένα τρίτο ακόμα πιο ισχυρό κύμα κορονοϊού στη χώρα. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση αναμένει τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να πάρει τις πρώτες αποφάσεις.

Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους είναι η αργή μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Σημειώνεται πως σε αυτό το πλαίσιο και η ημερομηνία για το άνοιγμα των δημοτικών είναι πλέον «στον αέρα». Το υπουργείο είχε αφήσει να εννοηθεί πως τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη: «Θα εξετάσουμε τα στοιχεία εκτός κ πέρα από τα κρούσματα μας ενδιαφέρουν κ άλλες παράμετροι, ο δείκτης θετικότητας ευτυχώς βαίνει μειούμενος παντού και στη Θεσσαλονίκη, αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο η αποσυμφόρησης της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ κ αυτός θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας».

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ το Μαξίμου παρακολουθεί στενά τους έξι παρακάτω παράγοντες για την άρση των μέτρων:

  • ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων,
  • ο αριθμός των νοσηλευόμενων και δη των διασωληνωμένων,
  • το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων,
  • ο δείκτης θετικότητας, το ποσοστό δηλαδή των θετικών δειγμάτων επί των τεστ που γίνονται, που χθες έπεσε στο 8,3% με όριο συναγερμού το 4%
  • ο δείκτης Rt, πόσα άτομα δηλαδή μολύνει ένα κρούσμα
  • ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.

Κι όλα αυτά την ώρα που δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ελλιπή καταγραφή των κρουσμάτων λόγω συνεργασίας του ΕΟΔΥ με ανάδοχο, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να λαμβάνονται με λάθος στοιχεία (διαβάστε περισσότερα).

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ