ΣΥΡΙΖΑ Προσφυγικό: Κλείνουν το ΠΙΚΠΑ Λέρου – 400 θερμαινόμενες σκηνές “αγνοούνται”….

Μοιραστείτε το:

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατήγγειλε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο πως η κυβέρνηση έκλεισε μία δομή φιλοξενίας όπου οι άνθρωποι ζούσαν σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εν μέσω πανδημίας, ενώ 400 θερμαινόμενες σκηνές αγνοούνται στον Καρά – Τεπέ, όπου οι πρόσφυγες ζουν μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.  Για το Καρά – Τεπέ ανέφερε πως “είναι ανατριχιαστική η εικόνα που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ο πρόχειρος καταυλισμό είναι ακατάλληλος για τις συνθήκες του χειμώνα. Κατήγγειλε πως οι 400 θερμαινόμενες σκηνές που έδωσε η αυστριακή κυβέρνηση στη Μόρια λίγο πριν τη φωτιά αντί να αξιοποιηθούν στον Καρά-Τεπέ, στοιβάζονται σε αποθήκες. Και πρόσθεσε: “Η Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το προσφυγικό συνολικά και το αξιοποιεί μόνο για να ικανοποιήσει ένα ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο ή για «δουλειές», όπως φαίνεται και από τον καινούργιο προϋπολογισμό που κατατέθηκε με 25 εκ. ευρώ αύξηση στα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αγοραστούν με απευθείας αναθέσεις και δύο εκ. περίπου για τα γραφεία των υπουργών“.

“Πρακτική της στεγανοποίησης”

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε για πολλοστή φορά ερώτηση για τις υγειονομικές συνθήκες και τη θωράκιση των δομών φιλοξενίας ώστε να προστατευτεί η υγεία εργαζομένων, προσφύγων και τοπικών κοινωνιών και πρόσθεσε: “Δεν έχει γίνει τίποτα, υιοθετούν την πρακτική της ανοσίας της αγέλης και της στεγανοποίησης επί μήνες, κάτι το οποίο επιδρά και στην ψυχολογία των ανθρώπων αυτών”. Τόνισε πως δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για τις μονάδες υγείας των περιοχών που έχουν πρόσφυγες που με βάση τον ΠΟΥ είναι πληθυσμός εξαιρετικά ευάλωτος στην πανδημία.

Κατήγγειλε πως η κυβέρνηση έκλεισε ανοικτές δομές με πολύ καλές συνθήκες στους χώρους των πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέρο και στη Λέσβο χωρίς καμία απολύτως λογική ή μάλλον με μία εντελώς απάνθρωπη λογική η οποία πετάει οικογένειες και ευάλωτες ομάδες για να τους μεταφέρει στις άθλιες συνθήκες των δομών των νησιών όπως τις έχουνε διαμορφώσει. “Πρόκειται για μία πολιτική η οποία εκθέτει τη χώρα και το μόνο που πραγματικά θέλει είναι να κάνει το βίο αβίωτο στους πρόσφυγες και είναι και απολύτως αδιέξοδη”.

Ανάρτηση των Αλληλέγγυων από τη Λέρο: “Η επόμενη μέρα”

Η επόμενη μέρα .
Τα δωμάτια άδεια από φωνές, κλάματα παιδιών ,
γέλια, καυγάδες, ζωή.
Η σχολική τάξη έρημη.
Οι…

Posted by Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου – Leros Solidarity Network on Thursday, November 26, 2020

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ