ΣΥΡΙΖΑ Επίθεση: Σόου στη συμπρωτεύουσα σε προστατευόμενο περιβάλλον

Μοιραστείτε το:

«Παρά την πρωτοφανή πίεση που δέχτηκε το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία άντεξαν, αντέχουν και θα αντέχουν» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του μετά τις επισκέψεις του στα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα. Δυστυχώς το ίδιο βράδυ του Σαββάτου αποδείχτηκε ότι δεν αντέχει, καταγράφοντας το θανατηφόρο ρεκόρ των 121 νεκρών σε ένα 24ωρο.

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,  χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό «στημένο» σόου ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο καταγγέλλουν πως παρουσιάστηκε μια επίπλαστη εικόνα και πως το «σόου» στη συμπρωτεύουσα έγινε σε προστατευόμενο περιβάλλον, καθώς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών του «Ιπποκράτειου» αποκλείστηκε από τη συνάντηση στο προαύλιο.

Γεγονός είναι ότι και στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας σε μεγάλη απόσταση, αφού δεν τους επετράπη να πλησιάσουν.

«Η πραγματικότητα στην υγεία της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση» σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του «Παπαγεωργίου», Λάμπρος Δερμεντζόγλου.

 Η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν, κι  οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στη Θεσσαλονίκη για να κάνει επικοινωνιακό σόου.

Αφού απέκλεισαν όλους τους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου και του Παπαγεωργίου υπό το φόβο διαμαρτυριών, επέτρεψαν μόνο σε μέλη της ΔΑΚΕ να τον «υποδεχθούν».

Πριν ασχοληθεί με τις ψεύτικες υποσχέσεις για το νέο ΕΣΥ, ας κοιτάξει ο κ. Μητσοτάκης το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει από την αδράνεια της κυβέρνησης. Από το γεγονός ότι 9 μήνες δεν έχει κάνει μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού, δεν έχει επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, δεν έχει συνταγογραφήσει τα τεστ και έχει μετατρέψει τη διάγνωση της νόσου σε προϊόν πολυτελείας προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων.

Και κυρίως από το γεγονός ότι την ώρα που μιλά για «νέο ΕΣΥ», δρομολογεί περικοπές 600 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Υγείας για το 2021.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ