Μαραντόνα: Σκιές στις συνθήκες θανάτου – Τί καταγγέλλουν συγγενείς

Μοιραστείτε το:

Οι συνθήκες του θανάτου του 60χρονου Ντιέγκο Μαραντόνα, ερευνώνται από την εισαγγελία, όπως έγινε γνωστό, ενώ υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αμέλεια, από τον δικηγόρο και συγγενείς του. Η πιο σημαντική είναι πως από τη στιγμή που έγινε κλήση για βοήθεια, το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι του στην περιοχή Τίγκρε, βόρεια του Μπουένος Άιρες, με πάνω από μισή ώρα καθυστέρηση. Να σημειωθεί ότι ο 60χρονος που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, ανάρρωνε από σοβαρή επέμβαση. Την εισαγγελική έρευνα επιβεβαίωσαν δικαστικές πηγές, το ίδιο και το αντικείμενό της, δηλαδή αν υπάρχει το ενδεχόμενο αμέλειας. “Υπάρχουν πολλές παρατυπίες” δήλωσε μέλος της οικογένειας στο AFP. Δικαστική πηγή δήλωσε πως δεν έχει υπογραφεί το πιστοποιητικό θανάτου και η έρευνα δεν σημαίνει πως υπάρχουν παρατυπίες – αυτό μένει να διαπιστωθεί.

Ο δικηγόρος και φίλος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, κάλεσε να γίνει έρευνα και κατήγγειλε την μεγάλη αργοπορία της βοήθειας. Η πρώτη αυτοψία έδειξε ότι ο Μαραντόνα πέθανε από πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια. Βρισκόταν σε μόνιμη ιατρική παρακολούθηση λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και ανάρρωνε από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο που είχε κάνει τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελίες εξετάζουν το ιατρικό ιστορικό, τις μαρτυρίες των νοσοκόμων – ένας νοσοκόμος, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό – , υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της γειτονιάς κ.α. Θολή είναι και η εικόνα για το ποιος τον είδε ζωντανό για τελευταία φορά, καθώς ο νοσοκόμος της νύχτας, έφυγε τα χαράματα και “παρέδωσε” σε μία νοσοκόμα, η οποία είπε πως άκουσε τον Μαραντόνα να κινείται στο δωμάτιό του το πρωί.

Μία κλήση στο ασθενοφόρο έγινε στις 12.17. Το πρώτο ασθενοφόρο – ιδιωτικής εταιρείας κατά πληροφορίες – έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση και ακολούθησαν και άλλα. Επίσης ο γιατρός του Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε, είχε καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στις 12.16 ζητώντας ασθενοφόρο.

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε για λίγο τον πλανήτη να “ξεχάσει” την πανδημία του κορονοϊού. Προκάλεσε θλίψη στους λάτρεις του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, καθώς εκτός από το απαράμιλλο ταλέντο του, διέθετε επίσης μία πληθωρική προσωπικότητα και δεν δίσταζε να μιλά κατά των ισχυρών και υπέρ των φτωχών ανθρώπων, από τους οποίους προερχόταν.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ