Κορονοϊός Βρετανία: 1.300 πολίτες ενημερώθηκαν λανθασμένα ότι ήταν θετικοί

Μοιραστείτε το:

Σάλος στη Βρετανία έπειτα από λανθασμένη διάγνωση κορονοϊού σε περισσότερους από 1.300 πολίτες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, αιτία ήταν ένα εργαστηριακό λάθος στο σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του υπουργείου προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, εξηγώντας πως το λάθος προήλθε από ένα πρόβλημα που προέκυψε με την χημική ουσία που χρησιμοποιείται στις εξετάσεις.

PA Media

Οι αρμόδιοι του εν λόγω συστήματος, προχώρησαν σε επικοινωνία με 1.311 ανθρώπους, μέσω της οποίας τους ενημέρωσαν πως τα τεστ για κορονοϊό στα οποία είχαν υποβληθεί μεταξύ 19-23 Νοεμβρίου, βρέθηκαν θετικά. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου επισήμανε:

«Ελήφθησαν γρήγορα μέτρα για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και τους ζητήθηκε να επαναλάβουν την εξέταση και να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν συμπτώματα», ενώ υπογράμμισε πως το εργαστηριακό σφάλμα που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση αφορά μεμονωμένο περιστατικό και έχουν ξεκινήσει έρευνες γι’ αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτησης έχει δεχθεί έντονη κριτική για σφάλματα και δυσλειτουργίες που έχει, κατά καιρούς, παρουσιάσει, κατόπιν της έναρξης λειτουργίας του λίγο καιρό πριν. Σημειώνεται πως, και οι υπουργοί έχουν παραδεχθεί πως η ανταπόκρισή του δεν ήταν αυτή των προσδοκιών τους. Αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, σχεδόν 16.000 θετικές εξετάσεις ”χάθηκαν” από το σύστημα για ημέρες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ιχνηλάτησης των επαφών αυτών των θετικών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις καταμετρήσεις και τα στοιχεία του πρακτορείου Reuters, στο Ηνωμένο Βασίλειου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1,6 εκατομμύριο θετικά κρούσματα, ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τους 57.500, από την αρχή της πανδημίας, νωρίτερα τον ίδιο χρόνο. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν 16.022 επιπλέον μολύνσεις του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 521 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Την Πέμπτη, οι βρετανικές αρχές είχαν ανακοινώσει 17.555 νέα κρούσματα και 498 θανάτους.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ