Αλέξης Τσίπρας: Χρέος μας να σταθούμε έμπρακτα δίπλα σε γιατρούς και νοσηλευτές

Μοιραστείτε το:

Tην πολύπαθη Δράμα εξαιτίας της πανδημίας, επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Στο νοσοκομείο της Δράμας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έφτασε συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια, Δώρα Αυγέρη.

«Να σταματήσουν οι υπουργοί να μιλάνε, να συναισθανθούν την πραγματικότητα, να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μην μας λένε ότι πανηγυρίζουν, να μην μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς, και να μην μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία», ζήτησε ο  Αλέξης Τσίπρας, για το οποίο είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται «εκτός ελέγχου».

Κάλεσε, επίσης, τους υπουργούς στοιχειωδώς να αντιληφθούν ότι έχει μεγαλύτερη αξία η ανθρώπινη ζωή από τα κέρδη των ιδιωτών και είπε χαρακτηριστικά: «Τούτη την ώρα η Βόρεια Ελλάδα “αιμορραγεί”, μεταφορικά το λέω, διότι είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ και γίνονται επιχειρήσεις για διακομιδές είτε οδικώς σε νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων, είτε αεροπορικώς στην Αθήνα- και το Διαβαλκανικό και ο Άγιος Λουκάς, στη Θεσσαλονίκη, δυο μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, παραμένουν κλειστά και εκατοντάδες κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες αποκατάστασης, που θα μπορούσαν κι αυτές να συνδράμουν, παραμένουν κλειστές. Και όποιες ιδιωτικές κλινικές “επιτάσσονται”, δεν επιτάσσονται.

Νοικιάζονται στη διπλάσια τιμή για να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ιδιώτες. Αυτό είναι εγκληματικό, είναι αδιανόητο τούτη την ώρα και οφείλουν να γίνουν χθες όλα αυτά, διότι η κατάσταση που βιώνει σήμερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να έρθει και στον Νότο. Δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι για την πορεία των πραγμάτων. Μακάρι να έχουμε μείωση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, όμως η επιβάρυνση που συνεχίζουν να δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, σε ότι αφορά στα βαριά περιστατικά, είναι συνεχής».

Η ανάρτηση Τσίπρα για τη Δράμα

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές και κάλεσε το «ευχαριστώ» προς αυτούς να γίνει έμπρακτο.

«Το νοσοκομείο της Δράμας που επισκέφτηκα χθες, έχει μετατραπεί σε Νοσοκομείο Covid και οι περιγραφές των εργαζομένων ήταν σοκαριστικές. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι νοσούν αυτή τη στιγμή. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Θέλω επίσης να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που χάσανε δικούς τους ανθρώπους. Στους νοσηλευτές, εδώ στο νοσοκομείο της Δράμας, για τη συνάδελφό τους που έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει συνανθρώπους μας. Έχουμε χρέος αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να τους ανταμείψουμε έμπρακτα κάνοντας τα αυτονόητα.
Δεν μπορεί σήμερα να δίνεται ένα «φιλοδώρημα» και να μην υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και μονιμοποιήσεις επικουρικών γιατρών. Αυτά τα κρίσιμα ζητήματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε ως Πολιτεία. Το «ευχαριστώ» δεν αρκεί, πρέπει να γίνει έμπρακτο».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ