Σχολεία άνοιγμα Νίκη Κεραμέως: Πιθανότερο να ανοίξουν πριν τις γιορτές – Πρώτα τα Δημοτικά

Μοιραστείτε το:

Για την επαναλειτουργία των σχολείων τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα. Η υπουργός σημείωσε ότι αναμένουν την εισήγηση των ειδικών και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμα των σχολείων.

Υποστήριξε πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν από τις γιορτές, με πρώτα τα δημοτικά. Οι σχετικές αποφάσεις, όπως εξήγησε, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και κάθε κίνηση θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού και την επιδημιολογική επιβάρυνση.

Ωστόσο, σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για rapid tests σε μαθητές, καθώς δεν υπάρχει σχετική εισήγηση. Για μια ακόμη φορά υποστήριξε πως τα όποια προβλήματα στην τηλεκπαίδευση έχουν ξεπεραστεί και πλέον τα μαθήματα γίνονται κανονικά: «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία, όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέτρο της τηλεκπαίδευσης δεν λειτουργεί αποτελεσματικά στις μικρές ηλικίες, δηλαδή στις πρώτες τάξης του Δημοτικού, στα νήπια και στα προνήπια. Μάλιστα, η τηλεκπαίδευση για αυτές τις ηλικίες γίνεται το μεσημέρι την ώρα που τα περισσότερα νήπια ξεκουράζονται. Την ίδια ώρα, η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση σε όλες τις ηλικίες υποχρεώνει τις οικογένειες να προμηθεύονται tablet, laptop κ.ο.κ. ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητά τους. Την ίδια ώρα, στην επαρχία πολλά χωριά διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο μόνο σε κεντρικά σημεία (καφενεία, κοινοτικά γραφεία κ.α.).

Ο Χαράλαμπος Γώγος σε χθεσινή του συνέντευξη ανέφερε για το άνοιγμα των σχολείων πως προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν ενδεχομένως τα δημοτικά και εν συνεχεία τα γυμνάσια και τα λύκεια. Ωστόσο, επεσήμανε πως δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση καθώς πρέπει να γίνουν συζητήσεις στην επιτροπή: «Θα δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν. Είναι γεγονός πως τα σχολεία είναι η πιο ασφαλής περιοχή για την μετάδοση του ιού ιδιαίτερα τα δημοτικά… Μπορεί να αρχίσουμε πρώτα με τα δημοτικά σιγά-σιγά και μετά να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια. Αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την επίπτωση των κρουσμάτων».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ