Ροδόπη ΔΕΗ: «Κόψε το ρεύμα σε μία ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

Μοιραστείτε το:

Ένα ακόμα περιστατικό συγκλονίζει και αναδεικνύει το διάχυτο πρόβλημα της τηλεκπαίδευσης που επικρατεί στη χώρα. Αυτή τη φορά συνέβηκε στη Ροδόπη. Όπως αναφέρει το inkomotini.news  o ιδιωτικός υπάλληλος, ο Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, πήγε να κόψει το ρεύμα σε σπίτι για χρέος.

Τότε, συνέβη το εξής συγκλονιστικό: Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας βγήκε και ζήτησε από τον υπάλληλο να μην του κόψουν το ρεύμα τουλάχιστον για μία ώρα, γιατί έκανε μάθημα το παιδί του στην τηλεκπαίδευση.

Η ανάρτηση του κ. Παιδαράκη υπόδειγμα αλληλεγγύης

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα.

Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα».

Το θετικό είναι πως μετά από όλα αυτά και με τη συνδρομή κάποιων ανθρώπων στον οικισμό, συγκεντρώθηκε το ποσό και δεν έκοψαν στον πατέρα το ρεύμα.

3.665 μαθητές στην Ήπειρο δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

Η ανισότητα της τηλεκπαίδευσης κυριαρχεί. Στην Ήπειρο περίπου 900 μαθητές της πρωτοβάθμιας και περίπου 1.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση. Ενώ σε μια σειρά από απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές είτε δεν υπάρχει σύνδεση στο internet είτε το σήμα είναι ιδιαίτερα ασθενές, καθιστώντας αδύνατη την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Όταν το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε τότε η η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου, δήλωσε ότι θα διαθέσει 30.000 ευρώ για αγορά tablets και συνδέσεις.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ