Γιάννενα στρατόπεδο: Τουλάχιστον 31 στρατιώτες θετικοί στον κορονοϊό

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός σήμανε στα Γιάννενα Τουλάχιστον 31 στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί σε στρατόπεδο στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα, στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου, του Περάματος στα Ιωάννινα δεκάδες στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost από τον έλεγχο που έκαναν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν πάνω από δεκάδες θετικά κρούσματα. Τα rapid test διενεργήθηκαν το πρωί της Πέμπτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί κάνουν λόγο για εμφάνιση συμπτωμάτων στους στρατιώτες εδώ και μέρες, ωστόσο μόλις την Τετάρτη ενημερώθηκε η 6 ΥΠΕ και την Πέμπτη ο διοικητής Γιάννης Καρβέλης έδωσε εντολή για την διενέργεια τεστ.

Σύμφωνα με το patrastimes, όταν οι στρατιώτες έκαναν παράπονα για την υγεία τους στους ανωτέρους τους για πυρετό και πονόλαιμο, κάποιοι του συνιστούσαν να πάρουν… καραμέλες για το βήχα.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Ταξιαρχία και το ΓΕΣ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ γίνεται ιχνηλάτηση επαφών και εκτός στρατοπέδου. Τονίζεται πως στο στρατόπεδο βρίσκεται σημαντικός αριθμός νεοσύλλεκτων φαντάρων.

Στα ύψη τα κρούσματα και την Πέμπτη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, η Θεσσαλονίκη έχει πάλι τα αρνητικά πρωτεία με 562 μολύνσεις. Ακολουθεί η Αττική με 408 κρούσματα.

4851 (4.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25924 (26.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

608 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 166 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 99 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2001 θανάτους συνολικά στη χώρα. 806 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ