Πανελλαδική απεργία για την Υγεία: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας – Κάλεσμα για συγκέντρωση [vid]

Μοιραστείτε το:

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για την αποτροπή συγκεντρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ , το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και πρωτοβάθμια σωματεία έχουν κηρύξει απεργία ζητώντας ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, θωράκιση του ΕΣΥ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές.

Σημειώνεται πως τα σωματεία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 στην Κλαυθμώνος και η ΠΟΕΔΗΝ στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις για οποιονδήποτε λόγο. Αυτός είναι και ο λόγος που πλήθος αστυνομικών βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε ο Open TV από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου διακρίνεται, μεταξύ άλλων, και ο «Αίαντας», η αύρα της αστυνομίας.

Στην εικοσιτετράωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών συμμετέχουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ. Ως αποτέλεσμα ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί, ενώ οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. Σημειώνεται πως λεωφορεία και τρόλεϊ δεν συμμετέχουν στην απεργία. Διαβάστε περισσότερα: Απεργία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Έτσι θα κινηθούν σήμερα [vid]

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και διοργανώνει τοπικές μορφές δράσης με συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί. Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων. Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς», αναφέροντας ότι «αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ