Μπαράκ Ομπάμα βιβλίο: Πως αντέδρασε η Μισέλ όταν της ανακοίνωσε ότι θα κατέβει για πρόεδρος [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Το βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες με τίτλο «Γη της επαγγελίας». Σε αυτό ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξηγεί τη στάση της Μισέλ, η οποία δεν έβλεπε με καλό μάτι την επιλογή του Μπαράκ να θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές εκλογές.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι ήταν εντελώς αντίθετη με αυτό το ενδεχόμενο, ενώ ανησυχούσε ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που θα είχε στην οικογένειά τους και στην ζωή των παιδιών τους, μία τέτοια απόφαση. Ο Ομπάμα αποκαλύπτει πως δίσταζε να της το πει καθώς ήδη περνούσε πολλές ώρες μακριά από το σπίτι (η υποψηφιότητα θα σήμαινε και πολύμηνο τρέξιμο σε όλη τη χώρα για την προεκλογική του εκστρατεία) και περιγράφει την βραδιά που έγινε η πρώτη κουβέντα, μέσα σε «φορτισμένο» κλίμα.

«Μία νύχτα που τα κορίτσια κοιμήθηκαν νωρίς, μπήκα στο καθιστικό όπου εκείνη έβλεπε τηλεόραση και έκλεισα τον ήχο. Της είπα ”Το ξέρεις ότι δεν είχα σχεδιάσει τίποτα από όλα αυτά”. Η Μισέλ συνέχιζε να κοιτάζει βουβή την τηλεόραση. ”Το ξέρω”, είπε. Απάντησα λέγοντας πως συνειδητοποιώ ότι η ιδέα φαντάζει τρελή, όμως θέλω να την σκεφτούμε πιο σοβαρά», εξομολογείται στο βιβλίο ο Ομπάμα.

Περιγράφει, δε, την «έκρηξη» της Μισέλ: «Να το σκεφτούμε εμείς; Εννοείς εσύ Μπαράκ. Οχι εμείς. Δική σου υπόθεση είναι. Σε στήριξα όλο αυτό το διάστημα, γιατί πιστεύω σε σένα παρότι μισώ την πολιτική. Και μισώ τον τρόπο που εκθέτει την οικογένειά μας. Το ξέρεις. Και τώρα που έχουμε κάποια σταθερότητα…. ακόμη κι αν δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για κανονικότητα, μου λες πως θα βάλεις υποψηφιότητα για πρόεδρος;».

Ο Ομπάμα προσπάθησε να πιάσει το χέρι της και απάντησε: «Δεν είπα ότι θα το κάνω, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την δυνατότητα. Όμως αν συμφωνήσεις εσύ θα το σκεφτώ. Εσύ έχεις την τελευταία λέξη». Ωστόσο, η Μισέλ «έβραζε» από θυμό… «Για όνομα Μπαράκ… Πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία;» του είπε και έφυγε από το δωμάτιο.

Πως κατάφερε να πείσει την Μισέλ

Η Μισέλ άρχισε να βλέπει πιο θετικά την υποψηφιότητά του όταν είδε την αντίδραση των Δημοκρατικών, αν και εξακολουθούσε να μην συμφωνεί με την ιδέα. Αυτό άλλαξε μία ημέρα του Δεκεμβρίου, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε μία τελευταία συνάντηση με το επιτελείο του, για να αποφασίσουν αν θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος ή όχι. Εκεί ήταν παρούσα και η σύζυγός του, η οποία, όπως περιγράφει «υπέμεινε υπομονετικά τη συζήτηση που κράτησε μία ώρα, πριν διακόψει για να κάνει μία ουσιαστική ερώτηση».

«Είπες ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλοι (υποψήφιοι) Δημοκρατικοί που έχουν τις ικανότητες να κερδίσουν τις εκλογές για την προεδρία. Μου είπες ότι ο μόνος λόγος για να μπεις κι εσύ στην κούρσα, θα ήταν αν μπορούσες να προσφέρεις κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν, αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο. Οπότε η ερώτησή μου είναι γιατί εσύ Μπαράκ; Γιατί πρέπει να γίνεις εσύ πρόεδρος;», τον ρώτησε η Μισέλ, με τον Μπαράκ Ομπάμα να αναφέρει πως για λίγη ώρα κοιτάχτηκαν χωρίς να μιλήσουν.

Ύστερα από λίγη ώρα χωρίς απάντηση, η Μισέλ αναφώνησε το όνομά του ξανά περιμένοντας μία απάντηση: «Τινάχτηκα βγαίνοντας από την ονειροπόληση και της απάντησα: Γιατί εγώ; Ποιος ξέρει; Δεν υπάρχει εγγύηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ενα πράγμα ξέρω ωστόσο. Ξέρω πως την ημέρα που θα σηκώσω το χέρι μου για να ορκιστώ πρόεδρος των ΗΠΑ, θα αρχίσει να βλέπει ο κόσμος διαφορετικά την χώρα. Ξέρω ότι τα παιδιά, μαυράκια, ισπανόφωνα, παιδιά που δεν ”χωράνε” πουθενά, θα δουν κι αυτά τον εαυτό τους διαφορετικά, θα δουν ορίζοντες να τους ανοίγουν, τις δυνατότητές τους να διευρύνονται. Και μόνο γι’ αυτό θα άξιζε τον κόπο».

Μετά από μία μικρή σιωπή, ήρθε η απάντηση της Μισέλ Ομπάμα: «Λοιπόν καλέ μου… ήταν μια αρκετά καλή απάντηση». Αυτό ήταν…

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ