Κορονοϊός: Πέθανε 27χρονη μητέρα τριών παιδιών στο προσφυγικό καμπ στη Ριτσώνα

Μοιραστείτε το:

Μια 27χρονη μητέρα από το Αφγανιστάν κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η νεαρή μητέρα διέμενε στο καμπ της Ριτσώνας και μετά τον αιφνίδιο θάνατό της διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό sars-cov-2 που προκαλεί την covid-19.

Η 27χρονη από το Αφγανιστάν ήταν μητέρα τριών μωρών παιδιών, έμενε μαζί τους στο καμπ και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ξημερώματα της Τετάρτης (25/11) έχασε τις αισθήσεις της στο χώρο που διέμενε και κλήθηκε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο ΓΝ Χαλκίδας. Εκεί παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατέληξε στις 05:30 τα ξημερώματα.

Ακολούθησε μοριακό τεστ για να ελέγξουν αν έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό και βρέθηκε θετική. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η άτυχη μητέρα δεν είχε παραπονεθεί για συμπτώματα της ασθένειας, ενώ δεν αποκλείεται να είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά της το οποίο και δεν γνώριζε.

Τα εμπόδια στην ταφή της

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο 27χρονης από το Αφγανιστάν στη δομή της Ριτσώνας, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων αναδεικνύει το πρόβλημα χώρου ταφής για τους μουσουλμάνους.

«Η αδυναμία ταφής των Μουσουλμάνων είναι ένα θέμα το οποίο αφορά, όχι μόνο την Αθήνα, αλλά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει το πρόβλημα και να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

Με λύπη πληροφορηθήκαμε για το θάνατο της 27χρονης γυναίκας στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας. Η γυναίκα ήταν από το Αφγανιστάν κι όχι από τη Συρία, όπως λανθασμένα κοινοποιήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων βρίσκεται εξ αρχής κοντά στην οικογένεια, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους στη δομή φιλοξενίας. Η 27χρονη Μανιζά ζούσε στη δομή με το σύζυγό της και τα τρία παιδιά της ηλικίας 5μηνών, 2 και 4 χρόνων.

Αυτήν τη στιγμή παρουσιάζεται ένα μεγάλο πρόβλημα με την ταφή. Στην Αθήνα δεν υπάρχει νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι η ταφή να πραγματοποιηθεί πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα της εκλιπούσας, στο Αφγανιστάν. Η οικογένεια απευθύνθηκε στους καθ’ ύλην αρμόδιους της δομής φιλοξενίας, χωρίς, όμως, να καταφέρει να λάβει μία θετική ανταπόκριση.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων είναι σε συνεννόηση κι επικοινωνία με τους φίλους της οικογένειας, αλλά και με την κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών προκειμένου να συμβάλλουμε στη συλλογή των απαραίτητων πόρων για τη μεταφορά της σορού.

Η αδυναμία ταφής των Μουσουλμάνων είναι ένα θέμα το οποίο αφορά, όχι μόνο την Αθήνα, αλλά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει το πρόβλημα και να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία.

Εκφράζουμε και δημόσια τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσης.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ