Κορονοϊός Αρκουμανέας: «Αρχίζει να παρατηρείται μείωση κρουσμάτων»

Μοιραστείτε το:

Μείωση κρουσμάτων κορονοϊού αρχίζει να παρατηρείται στο σύνολο της χώρας, τόνισε το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2020, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Πιστεύουμε ότι από την επόμενη εβδομάδα η μείωση θα είναι αρκετά μεγάλη», συμπλήρωσε ο κ. Αρκουμανέας και συνέχισε λέγοντας ότι «βασικός παράγοντας είναι να δούμε ότι πέφτουν οι διασωληνωμένοι».

«Προφανώς το δεύτερο κύμα ήταν πιο σφοδρό, γιατί τώρα μπαίνουμε στο χειμώνα ενώ πέρυσι ήμασταν στην άνοιξη και πηγαίναμε σιγά προς το καλοκαίρι», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας. «Η Αττική πηγαίνει καλά. Στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε μια σταδιακή μείωση από την σταθεροποίηση που είχαμε» ανέφερε.

Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών Covid από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Τρεις ασθενείς με κορονοϊό από τη Δράμα μεταφέρονται με ειδική πτήση σε νοσοκομεία της Αθήνας, μέσα σε ειδικές κάψουλες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα, από όπου θα παραλάβει τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας και θα τους μεταφέρει στην Αθήνα. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών, κάθε ένας από τους οποίους πρέπει να συνοδεύεται από τον γιατρό του, ο οποίος θα έχει την ευθύνη μέχρι ο ασθενής να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής.

Οι ασθενείς που μεταφέρονται σήμερα είναι από 75 έως 76 ετών και θα διακομιστούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Σωτηρία». Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Εξαδάκτυλος: Αν συνεχιστεί η πίεση στο ΕΣΥ, θα πεθαίνει κόσμος με απλά νοσήματα

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως «οι επιστήμονες αισθανόμαστε μια πίεση από την κοινωνία για άρση του lockdown. Θα σας πω έναν αριθμό για να καταλάβει ο κόσμος που βρισκόμαστε. Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό 1.902 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.257 από την 1η Νοεμβρίου. Είμαστε σε μια φάση που μαίνεται η μάχη και συζητάμε για το πότε θα στηθεί η παρέλαση» και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε το lockdown να επιβληθεί νωρίτερα».

Ο ίδιος επεσήμανε πως αν συνεχιστεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πεθαίνει κόσμος με απλά νοσήματα, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια σε νοσοκομεία για να νοσηλευτεί. «Οι αριθμοί εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα σε πολύ μικρό χρόνο και γίνεται αντιληπτός κι ένας άλλος κίνδυνος. Αν όλες οι κλίνες νοσηλείας που διαθέτει η χώρα μας, καταληφθεί με ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό, τότε ασθενείς που πάσχουν από άλλα, απλά πράγματα θα βρίσκονται προ αδιεξόδου αδικαιολόγητα. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει σκωληκοειδίτιδα και η οποία θεραπεύεται απόλυτα και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μπορεί να χάνονται άνθρωποι από άλλα, απλά νοσήματα», δήλωσε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ