Δράμα Αθήνα Αεροδιακομιδή ασθενών: Το δράμα να είσαι ασθενής σήμερα

Μοιραστείτε το:

Με ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος  επισημαίνει:
Σήμερα το πρωί έγινε η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα.
Τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα είναι στο όριο της κατάρρευσης. Η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών κλινικών με όρους δημόσιου συμφέροντος.

Συνεχίζει όμως τα δώρα στους ιδιώτες. Διπλασιάζει την ημερήσια αποζημίωση για τη νοσηλεία περιστατικών covid. Μάλιστα, θα τους πληρώνει ανεξάρτητα από το αν θα νοσηλεύεται ασθενής ή όχι. Η κερδοφορία των λίγων μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Όλα αυτά τη στιγμή που τα στοιχεία καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες.

Προστασία της ανθρώπινης ζωής σημαίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!

Ο πίνακας καταγράφει την εβδομαδιαία αποτύπωση απωλειών ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Ο Δραμινός, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης γράφει

  • 30 εκατομμύρια (κατ’ ελάχιστο) σε ιδιωτικές κλινικές για να γίνονται αεροδιακομιδές συμπολιτών μας Δραμινών από την Καβάλα στην Αθήνα.
  • Οι δύο επιταγμένες κλινικές δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη στη Θεσ/νίκη
  • Διπλάσιο νοσήλιο θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο ανεξαρτήτως αν τις χρησιμοποιήσει.
  • 30 εκατομμύρια θα δοθούν σε κλινικάρχες που το κύριο προσόν τους είναι οι οφειλές (πχ. η Euromedica χρωστά κάτι παραπάνω από μισό δις)
  • Ο πρόεδρος των κλινικαρχών έχει αφήσει κάτι μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους του. «Είναι όνειδος και ντροπή να είναι πρόεδρος των Κλινικαρχών Ελλάδας» ήταν τα λόγια γιατρού που δούλεψε στην κλινική του και του οφείλονται μισθοί 10 μηνών σύμφωνα με καταγγελία του. Η κλινική του προέδρου θα ελάμβανε πρόστιμα λόγω ακαταλληλότητας από την Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αν δεν είχε «επιταχθεί».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ