Σχολεία άνοιγμα Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητα η επιστροφή στα θρανία [vid]

Μοιραστείτε το:

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Σημειώνεται πως η επιτροπή εμφανίζεται διχασμένη, καθώς πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για άμεσο άνοιγμα των σχολείων ειδικά για τους μαθητές Δημοτικού και άλλοι υποστηρίζουν πως το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει μετά τις γιορτές.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ανέφερε πως: «Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις». Σημείωσε πως η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο: «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση: «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά».

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του υπουργείου περί καθολικής τηλεκπαίδευσης τονίζεται πως το μέτρο δεν λειτουργεί αποτελεσματικά στις μικρές ηλικίες, δηλαδή στις πρώτες τάξης του Δημοτικού, στα νήπια και στα προνήπια. Μάλιστα, η τηλεκπαίδευση για αυτές τις ηλικίες γίνεται το μεσημέρι την ώρα που τα περισσότερα νήπια ξεκουράζονται. Την ίδια ώρα, η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση σε όλες τις ηλικίες υποχρεώνει τις οικογένειες να προμηθεύονται tablet, laptop κ.ο.κ. ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητά τους. Μάλιστα, στα περισσότερα χωριά της χώρας η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι σπάνια και μόνο σε κεντρικά σημεία (καφενεία, κοινοτικά γραφεία κ.α.).

Παγώνη: Μετά τα Χριστούγεννα το άνοιγμα των σχολείων

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κάποια σταθεροποίηση εδώ και λίγες μέρες. Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση αυτή και μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων: «Υπάρχει σταθεροποίηση εδώ και δύο μέρες, αλλά είναι σταδιακή και δεν αφορά στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Πέλλα, που είναι ακόμα σε δύσκολη θέση. Υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, αλλά είναι ακόμα μακριά».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την άρση της καραντίνας εκτίμησε το ότι είναι «αδύνατο να φτάσουμε στα 500 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου» και σημειώνοντας πως είναι αδύνατο να εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα, «θα πάμε μία με δύο εβδομάδες πίσω». Ξεκαθάρισε όμως ότι, «ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων θα αργήσει, γιατί αναφέρεται σε δυο εβδομάδες πίσω».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε την άποψη ότι, «αν ο στόχος μας είναι να πάμε στο 500, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, θέλει σκέψη» και πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, ώστε στις γιορτές «να ανοίξει η αγορά. Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ