Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας γυναικών: Βίντεο από την «Αποστολή» [vid]

Μοιραστείτε το:

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η 25η Νοεμβρίου και η σημερινή μέρα αποκτά ένα διαφορετικό και πιο ισχυρό μήνυμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας την άνοιξη αυξήθηκαν σημαντικά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ παρόμοιο είναι και το σκηνικό στη δεύτερη καραντίνα.

Μόλις προχθες σημειώθηκε στη χώρα μας μια ακόμα γυναικοκτονία. Στη Μάνη ένας άνδρας δολοφόνησε εν ψυχρώ τη γυναίκα του μπροστά στην ανήλικη κόρη τους για ασήμαντη αφορμή.

Η «Αποστολή», ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δημιούργησε ένα σχετικό βίντεο προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Την ταινία μικρού μήκους σκηνοθετεί ο Γιάννης Αϊβάζης και πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Χαντζής, Χριστίνα Δαλαμάγκα (φωτογραφία – μοντάζ Νίκος Βούλγαρης, βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Φρίγγας, make up sfx Μαργαρίτα Μονέδα, παραγωγή AIKOR PRODUCTIONS).

Η ταινία αναφέρεται στις γυναίκες που πολλές φορές δεν μιλούν γιατί φοβούνται τι θα πει ο κοινωνικός και οικογενειακός περίγυρος, σε αυτές που σωπαίνουν γιατί εξαρτώνται οικονομικά από τον σύζυγό τους, αλλά και σε εκείνες που η αγάπη τις «κρατά» από το να καταγγείλουν τον εφιάλτη που ζουν στα χέρια του συντρόφου τους.

Πρόγραμμα υποστήριξης για γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας από την Αποστολή

«Στην «Αποστολή» «ξεδιπλώνουμε» ένα πρόγραμμα υποστήριξης για γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στην οποία οι καταγγέλλουσες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ειδικούς της οργάνωσής μας για ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη, ειδικά αυτήν την περίοδο που το πρόβλημα φαίνεται να διογκώνεται. Την εποχή της πανδημίας οφείλουμε να θυμόμαστε όσα προσφέρουν οι γυναίκες γιατροί, νοσοκόμες, αστυνομικοί, οι μητέρες κι οι αδελφές μας και οφείλουμε να τις προστατέψουμε από κάθε βία», σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900 για όλη την Ελλάδα

Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο.   Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας της Γραμμής SOS 15900 είναι διαθέσιμες εδώ:Κανονισμός Λειτουργίας Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ