Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο εθελοντής διασώστης Σάκης Σωτηράκης – Σκόρπισε θλίψη η είδηση [vid]

Μοιραστείτε το:

Σοκ και θλίψη προκάλεσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης η είδηση του θανάτου του εθελοντή διασώστη Σάκη Σωτηράκη. Ο 64χρονος ήταν γνωστός για το ήθος και τον αλτρουισμό του, βοηθώντας εθελοντικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας συμμετάσχει σε αποστολές στην Αϊτή, στη Σερβία αλλά και στο Γιάκοβλεφ. Ο γιος του γνωστού εθελοντή, Άγγελος Σωτηράκης, μίλησε στο Live News για τον πατέρα του, περιγράφοντας την μεγάλη του διάθεση για προσφορά, ενώ περιέγραψε τη στιγμή που ο πατέρας του ξεκίνησε να δρα εθελοντικά:

«Είχε γίνει τότε ένας σεισμός στην Θεσσαλονίκη και είχε ακούσει ντόρο να γίνεται σε μία πολυκατοικία και έτσι του βγήκε αυτό το ένστικτο και μπήκε στην οικοδομή να βοηθήσει ήταν μία κυρία που είχε καταπλακωθεί και την έσωσε εντέλει έτσι ξεκίνησε έτσι του βγήκε αυτό το μικρόβιο του εθελοντισμού».

«Είχε πάει στην Αϊτή, είχε πάει στο Γιάκοβλεφ, είχε πάει στον σεισμό στην Σερβία ήταν πάρα πολύ δραστήριος άνθρωπος», περιγράφει, ενώ αναφέρει το παρατσούκλι με το οποίο γνώριζαν τον πατέρα του στην πόλη: ο άνθρωπος με τα 8 χέρια.

Η ασθένεια

Ο Άγγελος Σωτηράκης υπογράμμισε την άριστη ζωή του πατέρα του, ως αθλητής, μη καπνιστής και πάντοτε προσέχοντας τη διατροφή, γεγονός που, ωστόσο, δεν τον θωράκισε απέναντι στον ιό. Μέσω της περιγραφής του, παρότρυνε τον κόσμο να λάβει σοβαρότερα υπόψη την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί, χωρίς να υποτιμά τη σοβαρότητα του ιού:

«Είχε μόνο πυρετό και πόνο στο σώμα του, οι πόνοι που σε πιάνουν στο σώμα σου στην έβδομη όγδοη ημέρα όπως ήμασταν στο σπίτι τον έβλεπα εγώ, εγώ τον κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά δεν ανέπνεε καλά ήταν αθλητής και δεν κάπνιζε ποτέ πρόσεχε την διατροφή του έκανε γυμναστήριο. Πρέπει ο κόσμος να το πάρει λίγο πιο σοβαρά δεν είναι μία απλή γρίπη».

«Μια βδομάδα πριν πάει στο ΑΧΕΠΑ, είχε πυρετό, πονούσε το σώμα του, όπως περνά κανονικά κάποιος τον ιό έτσι τον παιρνούσε και ο πατέρας μου την πρώτη βδομάδα. Επιδεινώθηκε και τον χτύπησε στα πνευμόνια του, λαχάνιαζε όταν πήγαινε από το σαλόνι ως την τουαλέτα, όταν μιλούσε στο τηλέφωνο.

Το συζήτησα μαζί του γιατί τον είδα για πρώτη φορά στη ζωή του να φοβάται, δεν φοβόταν ποτέ. Τον πήγα στο ΑΧΕΠΑ, διαγνώστηκε με πνευμονία. Έμεινε 6-7 ημέρες στην κλινική, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε, αναγκάστηκαν οι γιατροί να τον βάλουν στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε…», περιγράφει ο γιος του.

Ο Σάκης Σωτηράκης, τις ημέρες που νοσηλεύτηκε, αποκάλυπτε μέσω μηνυμάτων σε καλό του φίλο πως περνούσε δύσκολα, γράφοντάς του χαρακτηριστικά:
«Φίλε κάνε προσευχούλα. Εσένα σε αγαπάει ο Χριστούλης… Είμαι αρκετά δύσκολα και στενάχωρα. Όλοι βογκούν εδώ. Θεέ μου βοήθα…Αύριο ο Ταξιάρχης να βάλει το χέρι του και να ξεριζώσει τον διάολο που μπήκε και με τυραννάει. Πονάω αντιπρόεδρε, υποφέρω.»

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ