Ιερώνυμος φάρμακο: Διαψεύδει η Κοτανίδου ότι του χορηγήθηκε το Regeneron [vid]

Μοιραστείτε το:

Τέλος στη φημολογία για “το φάρμακο από την Αμερική που ήρθε στην Αθήνα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο”, έβαλε η Διευθύντρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ξεκαθάρισε πως «Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί», δίνοντας τον λόγο στην κα Κοτανίδου.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, η οποία είναι Διευθύντρια ΜΕΘ στον “Ευαγγελισμό” ήταν κατηγορηματική: «Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο. Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει».

Ερωτηθείσα σχετικά με την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, η κα Κοτανίδου είπε «Εμείς στο Νοσοκομείο έχουμε ελεύθερα κρεβάτια. Μάλιστα χθες δεν πήραμε καμία εισαγωγή.»

«Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό έλαβε ως θεραπεία μία δόση ενός κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, πρόκειται για ένα πειραματικό φάρμακο που παρασκευάζεται από την εταιρεία Regeneron. Μαζί με αυτό του χορηγήθηκαν βιταμίνες και γαστροπροστασία για το στομάχι. «Η έγχυση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Όπως έγραψαν οι New York Times, το φάρμακο της Regeneron -πρόεδρος του ΔΣ και επιστημονικός διευθυντής της οποίας είναι ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Γιανκόπουλος-  είναι ένα από τα σκευάσματα για την αντιμετώπιση της Covid-19, που έχουν δείξει τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εκτός από το συγκεκριμένο, ακόμη ένα φάρμακο της ίδιας κατηγορίας που έχει παρασκευάσει η φαρμακευτική εταιρεία Lilly, έχουν δείξει σε κλινικές δοκιμές μικρής κλίμακας ότι μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του κορονοϊού στον οργανισμό και πιθανόν τον χρόνο νοσηλείας.

Προϋπόθεση είναι, να χορηγηθούν αμέσως μόλις διαγνωστεί ο ασθενής, δηλαδή στα πρώτα στάδια της διάγνωσης – πριν εξελιχθεί η νόσος Covid-19, ο ασθενής εκδηλώσει βαριά συμπτώματα και χρειαστεί νοσηλεία σε Εντατική.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ