Απεργία Πέμπτη 26/11: Δεμένα τα πλοία

Μοιραστείτε το:

Προβλήματα αναμένονται στις περισσότερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στην πλειοψηφία των λιμανιών της χώρας αύριο, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, πέντε από τα δεκατρία ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, πρόκειται να πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Ώρα έναρξης της απεργίας έχει οριστεί η 00:01 τα ξημερώματα και λήξης η 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών, που θα πραγματοποιούσαν απεργιακή προ-συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, αναφέρουν:

«Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, η κυβέρνηση κατ’ εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ  ακόμα και για την θέση του Α’ Πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει:

«Τα ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται εν μέσω πανδημίας με κυβέρνηση και εφοπλιστές να κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Επιπλέον, η ΠΕΝΕΝ αποφάσισε την αποστολή μελών της σε διάφορα λιμάνια της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται να πραγματοποιήσει συγκέντρωση μπροστά από το Ε/Γ- Ο/Γ «BLUE STAR CHIOS» στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ είναι προγραμματισμένο να λάβει μέρος στην συγκέντρωση που θα διεργηθεί από σειρά εργατικών σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11.00 π.μ.

Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) αποφάσισαν εξίσου τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ