Κορονοϊός νέοι: «Πέφτει» η ηλικία των διασωληνωμένων – Κατέληξαν 25χρονος και 32χρονος [vids]

Μοιραστείτε το:

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κορονοϊός προσβάλλει όλο και πιο συχνά τους νέους. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων και νοσηλευομένων «πέφτει» χαμηλά. Τα νεότερα θύματα του ιού στη χώρα μας είναι ένας 25χρονος από τις Σέρρες και ένας 32χρονος από τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος νοσηλεύτηκε στην αρχή στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και κατέληξε. Όπως προκύπτει, ο 25χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Από υποκείμενα νοσήματα έπασχε και ο άτυχος 32χρονος στα Τρίκαλα, ο οποίος είχε νοσηλευτεί ξανά στο νοσοκομείο της πόλης. Προ ημερών εισήχθη στο νοσοκομείο Τρικάλων με συμπτώματα covid-19 και μετά τη διενέργεια τεστ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Ο 32χρονος νοσηλευόταν στην κλινική covid και, καθώς η κατάστασή του επιδεινωνόταν, κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε ΜΕΘ. Δεδομένου πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλία γενικότερα, έγινε προετοιμασία διακομιδής στη Χαλκίδα, ωστόσο ο 32χρονος κατέληξε από ανακοπή.

Διασωληνωμένοι 15 ασθενείς ηλικίας 18-39 ετών

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, πολλοί από τους διασωληνωμένους είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών.

Είναι ενδεικτικό ότι στην επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στις 23 Νοεμβρίου 2020, αναφέρονται 15 ασθενείς ηλικίας 18-39 χρόνων διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την ενημέρωση, περιέγραψαν την κατάσταση με μελανά χρώματα. «Μόνο το Νοέμβριο κατέληξαν πάνω από 1.000 άνθρωποι στα νοσοκομεία. Το 85% των νεκρών ήταν ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Άλλοι 117 άνθρωποι που έχουν καταλήξει είναι ηλικίας κάτω των 65 χρόνων. Κατά το ίδιο διάστημα έχουν διασωληνωθεί 183 άνθρωποι ηλικίας κάτω των 65 χρόνων» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια, η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη γι’ αυτό, όπως είπε, ο καθένας μας πρέπει να επιλέξει τη «φούσκα» του δηλαδή μια μικρή ομάδα συγκεκριμένων ανθρώπων με την οποία θα συναναστρέφεται. Και ο λόγος είναι ότι μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ασφαλείς ως προς την διασπορά του ιού.

Εξήγησε ότι ο ιός δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλοί λένε ότι μοιάζει με τη γρίπη, όμως άλλα λένε οι αριθμοί. Καμία χρονιά η γρίπη δεν πέρασε τους 200 θανάτους συνολικά» και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν είναι αλώβητος αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο μέσα στο Νοέμβριο διασωληνώθηκαν 135 άνθρωποι κάτω των 65 ετών.

Βατόπουλος: Θα έχουμε πιο βαριά περιστατικά

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υποστήριξε πως με βάση τα στατιστικά οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας και βαριάς νόσου. «Επειδή αρρωσταίνουν όμως πολύ περισσότεροι νέοι, σε απόλυτους αριθμούς βλέπουμε πολλά περιστατικά ανάμεσα στους νέους».

«Βλέπουμε όμως τώρα αναλογικά να αυξάνεται και στους ηλικιωμένους το νόσημα, άρα θα έχουμε και αναλογικά πιο βαριά περιστατικά. Συνεπώς, τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται και από τους ηλικιωμένους και από τους νέους και πρέπει οι νέοι να προστατεύσουν τις μεγαλύτερες ηλικίες» πρόσθεσε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ