Κορονοϊός ΗΠΑ: Η συγκίνηση του Μπάιντεν όταν ακούει νοσηλεύτρια [vid]

Μοιραστείτε το:

Ο Τζο Μπάιντεν λύγισε όταν άκουσε τη μαρτυρία της προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών της Μινεσότα, στο πλαίσιο της οποίας περιέγραφε αυτά που έχει ζήσει η ίδια και οι συνάδελφοί της στο πλευρό θυμάτων του κορονοϊού και, μάλιστα, πολλές φορές χωρίς να διαθέτουν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μη μολυνθούν οι ίδιοι.

«Έχω κρατήσει το χέρι ασθενών που πέθαιναν κλαίγοντας, χωρίς να μπορούν να έχουν κοντά τους τα μέλη της οικογένειάς τους. Έχω κρατήσει το χέρι συναδέλφων μου που μολύνθηκαν από τον ιό προσφέροντας τη βοήθειά τους σε αμέτρητους ασθενείς με Covid-19. Έχει χρειαστεί να δουλέψω με παλιές μάσκες που έπεφταν από το πρόσωπό μου και γνώριζα ότι μέχρι το τέλος της βάρδιας, θα ήταν απολύτως απίθανο να μην έχω μολυνθεί και εγώ», ανέφερε μεταξύ άλλων η Mary Turner, κάνοντας τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια βιντεο-ενημέρωσης του Μπάιντεν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία των πολιτειών από τον Μάρτιο και μετά. Ο ίδιος εξέφρασε ανοιχτά την κατάπληξή του, όταν η νοσηλεύτρια τον ενημέρωσε ότι αν και εργάζεται στην πρώτη γραμμή, δεν έχει ελεγχθεί η ίδια για κορονοϊό από τον Φεβρουάριο. Είναι το σημείο που ο Μπάιντεν ακούγεται να λέει: «μιλάτε σοβαρά;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής του ο Μπάιντεν βρίσκεται σε επαφή με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό απ’ όλες τις πολιτείες της Αμερικής και προκειμένου ο ίδιος και οι συνεργάτες του να συντονίσουν τις προσπάθειες για τη διανομή νοσοκομειακού υλικού απαραίτητου εν μέσω πανδημίας, αλλά και προκειμένου να δοθεί χείρα βοηθείας σε χιλιάδες νοσηλευτές και γιατρούς που κατά την προηγούμενη περίοδο, εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες της πανδημίας είχαν να αντιμετωπίσουν και μία κυβέρνηση σε άρνηση αναφορικά με τις συνέπειες του ιού.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ