Κορονοϊός Γιώργος Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε… περισσότερους νεκρούς [vid]

Μοιραστείτε το:

Την άποψη ότι αν είχαμε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους… θανάτους διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι». Μάλιστα, ο υπουργός έσπευσε να εξηγήσει το… παράδοξο της τοποθέτησής του.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος υποστήριξε ότι έγινε τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ και σημείωσε «σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο». Σημείωσε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημείωσε, πως είναι πιθανό να πάμε σε μια σταδιακή άρση μέτρων,προσθέτοντας πως τα σχολεία, και για λόγους ψυχολογικής ισορροπίας των παιδιών, θα επανέλθουν στην κανονική ροή με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, το συντομότερο δυνατόν.

Έσπευσε να σημειώσει πως ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα, πιο οριζόντια, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και συμπλήρωσε πως η επιβάρυνση του ΕΣΥ έπαιξε ρόλο για την απόφαση του δεύτερου lockdown.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ και οι ΜΕΘ, είχαμε 557 όταν αναλάβαμε και φτάσαμε τις 1.230 ΜΕΘ.

«Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε και… περισσότερους νεκρούς»

Σε αυτό το σημείο μίλησε για τις ΜΕΘ λέγοντας πως δεν είναι η λύση θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι. «Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ’ όψιν και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ. Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%. Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση» ανέφερε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ