Γαλλία κορονοϊός: Στις 15 Δεκεμβρίου η άρση lockdown – Όριο τα 5.000 κρούσματα για να ανοίξει η εστίαση

Μοιραστείτε το:

Η Γαλλία θα άρει το lockdown στις 15 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο διάγγελμά του στον γαλλικό λαό το βράδυ της Τρίτης. Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως οι προσπάθειες του γαλλικού λαού απέδωσαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικές για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

«Όταν στις 28 Οκτωβρίου απευθύνθηκαν σε εσάς, δεσμεύτηκα να σας δώσω νεότερα για την εξέλιξη της επιδημίας» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος που τόνισε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έπεσε θεαματικά από τις 60.000 στις 20.000 κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε το πικ του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε.

«Επιβραδύναμε την κυκλοφορία του κορονοϊού, αλλά παραμένει πολύ υπαρκτός στη Γαλλία, όπως και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο (…) πρέπει να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας». Ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Τι θα αλλάξει

  • οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. Από την κατοικία και για τρεις ώρες
  • θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.
  • οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα
  • κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία

Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 έως τις Δεκεμβρίου. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Δείτε ζωντανά το διάγγελμα Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνεται στον γαλλικό λαό έπειτα από έναν μήνα καραντίνας για τον κορονοϊό

Η χώρα ξεπέρασε το όριο των 50.000 θανάτων

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στον Covid-19 ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000 στη Γαλλία, με ένα σύνολο 50.237 νεκρών στα νοσοκομεία και τα άλλα προνοιακά ιδρύματα, ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

34.399 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 458 το τελευταίο 24ωρο, διευκρινίζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στην καθημερινή της ενημέρωση.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ