Χρυσοχοΐδης Θεσσαλονίκη: «Η Κατερίνα και ο Ανδρέας να γιορτάσουν τηλεφωνικά» [vid]

Μοιραστείτε το:

«Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο Σύστημα Υγείας για να ανασάνει, εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον επιθεωρητή Αστυνομικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδας, Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο.

«Ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορεί να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουν γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊό», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πεδίο συνεργιών έτσι ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί».

«Στις ονομαστικές εορτές μόνο τηλεφωνήματα, όχι συναντήσεις»

«Έχουμε γιορτές μπροστά μας. Αύριο γιορτάζουν οι Κατερίνες, ο Αντρέας αργότερα… Όλα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά, όλα πρέπει να γίνουν μέσα από τρόπους, οι οποίοι δεν θα επιτρέπουν και θα αποτρέψουν την άμεση επαφή», είπε χαρακτηριστικά.

«Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου χρειαστεί. Θα πάμε νομό-νομό και πόλη-πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, το ζήτημα είναι όλοι μαζί να κόψουμε τον δρόμο στον ιό», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νέο επιχειρησιακό σχέδιο: «Υπάρχουν στοχοποιημένοι έλεγχοι κυρίως σε σημεία συνάθροισης και συνεπώς εκεί περαιτέρω θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους».

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί τις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών και Δράμας.

Ο κ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, απόφαση για διάθεση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 60 οχήματα και άλλο εξοπλισμό.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ