Βασίλης Κοντοζαμάνης: Το σύστημα Υγείας αντέχει – Δεν κάνουμε διαλογή περιστατικών

Μοιραστείτε το:

Απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε: «Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται σε διαδικασία απώλειας ελέγχου. Τα έχουμε καταφέρει εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Κανένας συμπολίτης μας δεν έχει μείνει πίσω, επειδή ήμασταν προετοιμασμένοι, καταφέραμε και ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες.»

Ο υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε πως σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου «διακομίζονται ασθενείς από χώρα σε χώρα ή γίνεται διαλογή για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ», το ΕΣΥ αντέχει και «δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας πίσω και δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ψευδείς ειδήσεις όσα λέγονται ότι στη χώρα μας γίνεται διαλογή ασθενών ή ότι έχουν επισπεύσεις σε εξιτήρια ασθενών από τα νοσοκομεία.

«Άλλο να λέμε ότι παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερες υπηρεσίες υγείας, και άλλο να λέμε ότι κάνουμε διαλογή περιστατικών ή ότι κάνουμε επιθετικά εξιτήρια. Όλοι δίνουν μια μάχη. ‘Αλλο όμως να διατυπώνεις ένα αίτημα, άλλο να διατυπώνεις μια κατάσταση και άλλο να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις. Τα νοσοκομεία της χώρας παρέχουν με ασφάλεια υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας», διευκρίνισε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «διεξάγεται ένας πόλεμος. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι συνθήκες εργασίας το ίδιο. Καταβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προσπάθειες προκειμένου να κρατηθεί όρθιο, να αντεπεξέλθει στη μεγάλη πίεση, ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Και έχει ανταποκριθεί με επάρκεια και πληρότητα, χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες όλου του προσωπικού.»

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη και τις ΜΕΘ, ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε πως «μέσα σε δέκα μέρες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 95 συμπολίτες μας σε ΜΕΘ. Τον τελευταίο μήνα ανοίξαμε 155 κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με 73 εξ αυτών τις τελευταίες δέκα ημέρες. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι τα καταφέραμε και τα καταφέρνουμε».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ