Πάρτυ δικηγόρος: Πειθαρχική έρευνα ξεκινά ο ΔΣΑ για τον Βερβεσό

Μοιραστείτε το:

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες για το «πάρτι» γενεθλίων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις (μάσκες κλπ.) κινήθηκε από τον πρόεδρο των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ, Χαράλαμπο Αναλυτή.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ  έδωσε εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας τόσο για τον Δ.Βερβεσό όσο και για τους άλλους δικηγόρους που έλαβαν μέρος στο πάρτι γενεθλίων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο πειθαρχικός σύμβουλος Αθανάσιος Βαρλάμης. Αν προκύψουν πειθαρχικά παραπτώματα, ο πειθαρχικός φάκελος θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Παράλληλα, στην μεθαυριανή ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ έχει τεθεί ως θέμα το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής στο γραφείο του κ. Βερβεσού.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής συνδυασμού του ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος, αναφέρει ότι το θέμα θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα και πως έχει ήδη ζητήσει την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ξέσπασε σάλος από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από το πάρτι γενεθλίων που έκανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Σε βίντεο μάλιστα ακούγεται και το σύνθημα: «Σεισμός, σεισμός Δημήτρης Βερβεσός και… Συνωστισμός!».

Εκτός από τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ είναι αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την εορταστική συγκέντρωση στο γραφείο του Δημήτρη Βερβεσού εν μέσω lockdown.

Βερβεσός: Βρισκόμασταν σε έναν απολύτως ασφαλή χώρο με προσωπικές επαφές

Σε δήλωσή του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από συνεργάτες του, ο κ. Βερβεσός υποστηρίζει ότι δεν έγινε κανένα πάρτι. «Ήταν οι συγγενείς μου και τα παιδιά του γραφείου μου που ήρθαν να μου πουν χρόνια πολλά στο Σύλλογο» αναφέρει προσθέτοντας ότι είχε τρία μηχανήματα τα οποία κάνουν αποστείρωση του αέρα!

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού:
«Ήταν οι συγγενείς μου και τα παιδιά του γραφείου μου που ήρθαν να μου πουν χρόνια πολλά στο Σύλλογο, όπου έχω τρία μηχανήματα τα οποία κάνουν αποστείρωση του αέρα. Μου είπαν χρόνια πολλά, ήπιαμε ένα καφέ, ένα κρασί και έφυγαν. Δεν έγινε κανένα πάρτι. Ήταν ο γιος μου, οι δυο ανιψιές μου και οι συνεργάτες του γραφείου μου με τους οποίους είμαι σε καθημερινή επικοινωνία. Δεν έχει κανένα κίνδυνο ο χώρος που κινούμαι. Είναι οι προσωπικές μου σχέσεις σε έναν απολύτως ασφαλή χώρο και είχαμε τα παράθυρα ανοιχτά και προσωπικά φορούσα μάσκα. Κάποιος συνάδελφος ανέβασε τη φωτογραφία και την πήραν από το διαδίκτυο για να με στοχοποιήσουν».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ